RIPOSTER

Botrány a bíróságon: Újságírókra támadt a zalai nő kegyetlen gyilkosa

Életfogytiglant kapott az a 30 éves férfi, aki tavaly júniusban halálra vert egy otthonában alvó idős asszonyt, majd kirabolta.

A férfi a rá nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztésből legkorábban 27 év után kerülhet feltételesen szabadlábra. A több tucatnyi jelen lévő hozzátartozó közül többen is bekiabálással és a bíró szidalmazásával zavarták meg az ítélethirdetést csütörtökön, emiatt néhányuknak el is kellett hagyniuk a tárgyalótermet, de a vádlott maga is félbe akarta szakítani a döntés indoklását.

Az ítélethirdetés után a vádlott hozzátartozói bántalmazni próbálták az épületből távozó újságírókat és operatőröket, ebben a biztonsági őrök akadályozták meg őket.

A rablógyilkosság előzményeit felidézve a bíró kifejtette: a többszörösen büntetett előéletű férfit 2016 júniusában elhagyta az élettársa az állandó vitáik és a tettlegességig fajuló veszekedéseik miatt. A kapcsolat helyreállításáért a munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező 30 éves férfi mindenáron pénzt akart szerezni. Június 25-re virradóra felfeszítette egy zalaegerszegi lakóház bejárati ajtaját, ahol egyedül élt egy 68 éves asszony.

A férfi az udvarból behozott vascsővel kétszer az ágyában alvó nő fejére sújtott, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy perceken belül meghalt. Ahogy a %% korábban beszámolt róla, az elkövető felforgatta az egész lakást, hogy értékekhez jusson, és magához vette az asszony otthon tartott 90 ezer forintját.

A holttestet több mint egy héttel később fedezték fel, miután a szomszédoknak gyanús lett, hogy nem látnak mozgást a házban és az udvarban.

A vádlott a bírósági eljárás kezdetén még tagadott, később azt állította, hogy ismerősei kényszerítették arra, menjen be a ház udvarába lopni. A tárgyaláson végül bevallotta, hogy a házba is behatolt, de azzal védekezett, hogy a lelepleződéstől tartva, ijedtsége miatt sújtott le az asszonyra. Ezt a vallomását a bíróság azonban nem látta bizonyítottnak.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de az egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezni kíván.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?