RIPOSTER

Beigazolódik a félelmetes prognózis: Brutális hőhullám tart felénk!

A NASA ku­ta­tói már hónapokkal ezelőtt megjósolták, hogy idén a legtöbb melegrekord megdől. Ám arra a hőségre, ami a jövő hét elején éri el hazánkat, még az időjósok sem számítottak!
  • Szerző: Doris

A brit meteorológiai szolgálat és a NASA kutatói már januárban közzétették azt a globális hőmérséklet-előrejelzést, amely szerint 2016 még a tavalyi évnél is forróbb lesz! A félelmetes prognózisról korábban a %% is beszámolt, most pedig úgy tűnik, hogy a jóslat be is igazolódik...

A sivatagi hőséget mi sem ússzuk meg! Pénteken még a csütörtökihez hasonló, kellemes, ám kissé szeles idő várható, a friss hajnalt követően délután 26-31 fokig melegszik a levegő. Az ország nagy részén egész nap élvezhetjük a zavartalan napsütést.

Szombaton már bárhol számíthatunk kisebb záporra, helyenként zivatarra. Feltámad az északnyugati szél, ennek ellenére 26 és 31 fok között alakulhatnak a maximumok.

A felmelegedés vasárnap kezdődik, a szél veszít erejéből, a legmelegebb órákban akár 32 fok is lehet. Az igazi hőség azonban hétfőn éri el hazánk térségét. Ekkor már 30-35 fok közé melegedhet a levegő, csak a Dunántúlon enyhítheti néhány frissítő zápor a sivatagi hőséget.

A tikkasztó meleg kedden is kitart, szerdán viszont egy markáns hidegfront hoz drasztikus változást. Nagy mennyiségű csapadék jön, és többfokos lehűlésre kell számítanunk!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?