RIPOSTER

A keményebb tél még csak ezután jön! Egész évben fázni fogunk

A hét eleji erős mínuszok után enyhülést várnak a meteorológusok, de téved, aki azt hiszi, hogy ezzel vége a télnek. A nyíregyházi vízépítő mérnök, Dávid Mihály több mint negyven éve készít előrejelzéseket, és a 2016-os Dávid-naptár szerint január és február második felében még kemény fagyokra számíthatunk.
  • Szerző: F. G.

Az idei év az átlagosnál hűvösebb és szárazabb lesz, állítja Dávid Mihály, aki saját módszerével 45 éve készít időjárás-előjelzéseket. A télnek pedig még koránt sincs vége. Január és február első két hetében számíthatunk hőmérsékleti szempontból enyhébb időre, és e két hónap második felében jönnek majd a hidegebb napok.

Hűvös lesz a tavasz, és az idei nyáron a hőgutától sem kell tartanunk.

Jószerével csak júliusban és augusztusban lesz majd egy-egy olyan hét, ami igazi strandidővel kecsegtet.

Az sem okoz majd felhőtlen örömöt nekünk, hogy Dávid Mihály szerint az egyébként átlagosnál kevesebb csapadék zöme 2016-ban a hétvégeken fog leesni.

A ma már nyugdíjas vízépítő mérnök a %% kérdésére elmondta, hogy az ő módszere az időjárási folyamatok előrejelzésére, megértésére szolgálhat 85 százalékos valószínűséggel. Érdekességként megemlítette, hogy akkor kezdett el behatóbban foglalkozni kutatásaival, amikor 1972-ben a lánya megkérdezte tőle, hogy a Hold mozgatja-e a levegőt is. Dávid Mihály módszere egyébként szabadalmi oltalom alatt áll, de a hivatalos tudomány az elméletével nem tud, vagy csak nem mer mit kezdeni.

 

 

És ezeket olvastad már?