Létrehozva: 2021.04.25.

Koronavírus – Gates: jövőre az egész világon normalizálódik a helyzet

Bill Gates szerint a koronavírus elleni vakcinák már az idén egyre több fejlődő országban is tömegesen hozzáférhetővé válnak, és jövőre az egész világon visszatér az élet a normális kerékvágásba.

A Microsoft informatikai óriáscég társalapítója, a járványügyi felkészültséget szolgáló innovációk támogatására alakított nemzetközi koalíció (CEPI) egyik fő kezdeményezője a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi politikai magazinműsorában kifejtette:

Bill Gates szerint fontos, hogy ne felejtsük majd el a világjárványt Fotó: Facebook

„A gazdagabb országokban, köztük az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában nagy lendülettel haladnak az oltási kampányok, és ennek köszönhetően ezek az országok már az idén nyáron abban a helyzetben lesznek, hogy oltóanyagtöbbletüket megoszthatják más országokkal.

A brit kormány nyolc különböző vakcinából eddig összesen csaknem 460 millió adagot rendelt, több mint a háromszorosát annak a mennyiségnek, amely a teljes brit lakosság kétszeri beoltásához szükséges.”

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter nemrég egy sajtótájékoztatón maga is úgy fogalmazott, hogy „ez nyilvánvalóan több, mint amennyire a brit lakosságnak szüksége van”, és a brit kormány kész a hazai szükségleteket meghaladó vakcinakészleteket megosztani más országokkal. Nagy-Britanniában a teljes lakosságnak több mint a fele, a felnőtt lakosságnak csaknem a kétharmada már megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát.

Bill Gates a Sky News vasárnapi interjúműsorában kijelentette: arra nem számít ugyan, hogy az oltási kampányok várható globális kiteljesedése teljesen eltünteti a koronavírust és a fertőződésből kialakuló Covid-19 betegséget, de abban biztos, hogy a fertőződési és a megbetegedési esetszámokat 2022 végéig mindenhol sikerül nagyon alacsony szintre szorítani, és addigra az egész világ visszatérhet a teljesen normális életvitelhez.

Fotó: Science Photo Library

Gates kifejtette ugyanakkor azt az aggályát is, hogy a helyzet normalizálódása után az emberek gyorsan elfelejtik a koronavírus-járványt, ahogy ez például az ebolavírus okozta járvány esetében is történt. Szerinte éppen ezért elsődleges fontosságú, hogy a világ felkészülten várja a jövőbeni járványokat. Fontosnak nevezte ebből a szempontból, hogy kiépüljön egy globális vakcinagyártó hálózat.

Hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a mostani generáció, amely átélte a koronavírus-járványt, emlékezni fog rá, különösen azért, mert a járvány alatt ezermilliárdos vagyontömegek vesztek oda.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

vg.hu

Indul a koncertszezon: a Budapest Park üzent a veszprémi Gyárkertnek

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-