HARCÉL

Szijjártó Péter adatokkal csapott oda az oltásellenes baloldalnak

Szijjártó Péter egy, a napnál is világosabb táblázattal demonstrálta, hogy a keleti vakcinák ellen folyamatos támadást intéző baloldal mekkora öngólt rúgott.
  • Szerző: RIPOST

Úgy tűnik, lassan minden szelet kifognak az oltásellenes baloldal vitorlájából a keleti vakcinák. Mivel napról-napra hatalmas ütemben nő hazánkban a koronavírus ellen beoltottak száma, lehetőség nyílt arra, hogy szignifikáns adatok szülessenek a tekintetben, hogy az egyes vakcinatípusok esetében milyen arányú megbetegedések történtek a már beoltottak körében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Szijjártó Péter ezt a táblázatot osztotta meg közösségi oldalán. A számok pedig önmagukért beszélnek, hiszen a baloldal által ördögtől valónak kikiáltott orosz vakcina, vagyis a Szputnyik V magasan a legjobban szerepelt és a kínai vakcina is jobban teljesített a korábban legjobbnak minősített Pfizernél.

A külgazdasági és külügyminiszter rövid és velős posztban üzent a baloldalnak, akik így talán megértik a lényeget...

„Na, akkor most idézzük csak fel gyorsan, hogy melyik nagytudású mit is mondott a keleti vakcinákról!? Kik mondták, hogy a keleti vakcinák veszélyesek? Kik nyújtottak be határozati javaslatot a keleti vakcinák használatának megakadályozására? Kik próbálták lebeszélni az embereket arról, hogy beadassák az életmentő oltást? S főleg: közülük kik adatták be maguknak mégis sumákban? Kik vonták kétségbe a magyar szakemberek döntéseit? Idézzük fel és el ne felejtsük!!! Meg persze azt se, hogy a jövő héten 480 ezer Szputnyik és 400 ezer Sinopharm oltóanyag érkezik”- írt közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Azt már csak csendben jegyeznénk meg, hogy az orosz vakcináról időközben kiderült, hogy egyedüliként bizonyult hatásosnak a koronavírus eddigi összes, ismert mutációjával szemben.

Minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 1,7 millió adag, az orosz Szputnyikból 1,3 millió adag vakcina érkezett.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta. 2328 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73%-uk már megkapta az oltást. Akinek még nincs időpontja oltásra, akár ma is könnyedén lefoglalhatja az online időpontfoglalón hétfő, kedd, szerdai napokra a kórházi oltópontokra. A szombaton érkezett 600 ezer adag Sinopharm vakcinát már szállítják ki a következő napok oltásaihoz.

Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-mostantol-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud

Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithattak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult

4 millió beoltott után várható az újraindítási lépések következő fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-szombaton-nyithatnak-teraszok-

Felhívjuk a figyelmet, hogy a brit vírusmutáns továbbra is napi több ezer embert fertőz, ezért az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet! Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be! Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Az otthonukban gyógyuló enyhe és középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére felírható és ingyenesen kiváltható a Favipiravir gyógyszer, amely megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/emmi-favipiravir-felirasan-embereletek-mulhatnak

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?