3 éve

Ezzel a rakománnyal indult az Országos Mentőszolgálat Tusnádra

Kedves meglepetéssel járul hozzá az elsõ medvementes éjszaka után a nagyszabású rendezvényhez az OMSZ.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója Tusványosra tartott, Nagylaknál lépte át a magyar határt. Dr. Csató Gábor a Bálványosi Szabadegyetem programja után, a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központot is felkeresi, így induláskor a Gazdagréti Összefogás irodája volt az első állomás.

A szervezet ugyanis játékokat, gyermek- és kamaszruhákat gyűjtött össze, amit önkéntesek juttatnak el a központba. A dobozok hamar ellepték a csomagtartót, így a mentők ajándék NÍNÓ mackói a hátsó ülésen utaztak. A közel 300 bevetésre kész “sírás elhárító maci” beborította az utasteret, nem csoda, hogy felkeltette a román határőrök figyelmét. A határátlépés emiatt hosszabbnak ígérkezett, a helyzet mégis rövid időn belül tisztázódott.

Miután kiderült, hogy nem “medvecsempészésről” van szó - hiszen Tusnádfürdőn a kelleténél több is van a nagytestű állatokból - , a zord határőrök elmosolyodtak, amitől az események is felgyorsultak. Végül biztonságos utat kívánva engedték tovább a különleges, mosolyra fakasztó macikat, hogy azok mielőbb a gyerekekhez kerülhessenek - számolt be az OMSZ a Facebook oldalán.

A korábbi napokkal ellentétben ma "medvementes" éjszakáról számolt be a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor tusnádfürdői helyszínén jelenlévő tudósító.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!