Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2019.06.24.

Galgahévízi családi tragédia: ez vár az apját leszúró kislányra

A családja védelmében kést ragadó 13 éves kislány már otthon van, de egyelõre tart attól, hogy elítéli a bíróság.

Egy emberként áll ki az ország a családja életét mentő kislány mellett, aki kénytelen volt leszúrni az édesanyjára és a testvérére támadó családfőt. Bernadett már otthon van a családjával.

Örökre kísérteni fogja a borzalmas nap emléke a 13 éves kislányt, és a borzalmas lelki teher mellett még a bíróság esetleges elmarasztaló ítélete is rányomhatja bélyegét az életére.

A gyermekkorú Z. Bernadett azok után gyilkolta meg múlt héten az 54 éves apját, hogy a férfi előbb a felesége nyakát szúrta meg egy üveggel, aztán az asszony segítségére siető nagyobbik lányt támadta meg, majd a 18 éves fia, Dávid hasába mártott egy konyhakést.

A Pest megyei Galgahévízen élő család legfiatalabb tagja kétségbeesésében cselekedett, és könnyen lehet, hogy az apja megölésével fékezett meg egy sokkal nagyobb tragédiát. A borzalmakat testközelből átélő nővér korábban a Borsnak elmondta: a szülei közös háztartásban éltek, de már nem voltak együtt.

Az agresszív Z. Csaba ezt nem tudta elfogadni, züllött életet élt, többször brutálisan lépett fel Ildikóval, gyermekei édesanyjával szemben. A kis Bernadettet nem vették őrizetbe, büntetőeljárás keretében vizsgálják a tragédia körülményeit.

Otthon van már a kislány, a körülményekhez képest jól van szegény. A családtagjai természetesen mindenben támogatják, rengeteget foglalkoznak vele, különböző közös programokkal próbálják elterelni a gondolatait

– mesélte a lapnak a család egyik ismerőse.

"A nővére egy közeli településen élt, de most ő is hazaköltözött. Természetesen a kislány és a hozzátartozói is tartanak attól, hogy a szörnyűségért felelnie kell, és esetleg elítélik, börtönbe kell mennie, de nagyon remélik, hogy a hatóságok minden körülményt mérlegelve végül nem marasztalják el" – tette hozzá a barát.

A Bors érdeklődésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, András Tamás közölte: emberölés gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálják az eset körülményeit. Egy szakértő szerint azonban felelősségre vonás nélkül megússza a gyilkosságot a gyerek, ha a hatóságok jogos védelemnek minősítik az esetet.

"Az egy büntethetőséget kizáró ok a büntető törvénykönyvben. Ebben az esetben nem szükséges, hogy ő legyen a jogtalan támadás célpontja, akkor is megállapíthatják, ha a családtagjai védelmében követte el a gyilkosságot" – magyarázta dr. Tran Dániel ügyvéd.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghalt az argentinok világbajnok szövetségi kapitánya

origo.hu

Nagyon kemény üzenetet küldött Harry rákbeteg apjának, III. Károly királynak

borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

magyarnemzet.hu

Indul az akció, így juthatunk garantáltan magyar szamócához kilónként ezer forint alatt

metropol.hu

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

hirtv.hu

Mentőhelikopter szállította kórházba a soproni cirkuszi balesetben súlyosan megsérült férfit

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

travelo.hu

Megkoszorúzták a Balatont és a kifogták a tó eddigi legnagyobb pontyát is

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Óriási balhé a stúdióban! Egymásnak feszültek a TV2 sztárjai

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-