Létrehozva: 2019.04.01.

Bemutatjuk a panelsor népszerű kertészét, a 80 éves Lajos bácsit

Nagy sikert aratott olvasóink körében Klári néni, aki díszkertnek is beillõ csodát varázsolt egy óbudai paneltömb elé, most pedig újabb lelkes kertészt találtunk! A 80 éves Lajos bácsi csaknem 100 négyzetméteren mûveli kis birodalmát, ugyancsak egy óbudai panelsoron.

Szerző RIPOST

A 80 éves dr. Kántor Lajos éppen gereblyézett, amikor meglátogattuk Óbudán. "Világéletemben szerettem a virágokat, ezt a szakmám is mutatja, ugyanis agrármérnökként végeztem" – mesélte a %RIPOST%-nak Lajos bácsi, akin nem is látszik, hány éves. Sürög-forog a két keze által épített kertben, hajolgat, gyomlál, öntöz; a fiatalok is megirigyelhetnék, amilyen lelkesedéssel dolgozik.

Tizenkét évvel ezelőtt költöztünk ide, de előtte is a környéken éltünk. Akkor a harmadikon laktunk, de mivel a házban nincs lift, a feleségem pedig már nehézkesen jár, egy földszinti lakást kerestünk

– folytatja.

"Így esett a választásunk a mostanira. Az egyik ablakunk a ház hátsó udvarára nézett, már akkor sem tetszett a sok gaz. Kitaláltam, hogy rendbe teszem! Ezek a betondarabok, amiken most állunk, a földben voltak. Egyenként kellett kiszednem, és megcsinálnom a bejárati ajtóig vezető utat. A gyomlálás után nekiláttam felásni a talajt, és beültettem virágokkal"

– mutat a csaknem 100 négyzetméternyi virágoskertre.

Az egész ház, de még a környékbeliek is a csodájára járnak Lajos bácsi kertjének. A ház is beszállt a finanszírozásba, a szükséges összeg felét a közös képviselő adja, de Lajos bácsi végzi el a munkát egymaga. Évente kétszer felássa az egész kertet. Idén árvácskát, nárciszt, jácintot telepített. Mint mondja, makkegészséges, a szíve is rendben, egyáltalán nem szed gyógyszert.

A kertészkedés mellett sokat gyalogolok és tornázni is szoktam. A feleségemet néptáncon ismertem meg, összeköt bennünket a tánc és a virágok szeretete is

– mosolyodik el Lajos bácsi, akire gyermekei, négy unokája és a dédunokája is felnéznek.

"Tetszik a gyerekeknek a kert nagyon, a legkisebb kedvence az a rész, ahová kerámia állatokat tettem dísznek, csigát, lepkét, békát. Mindig megsimogatja őket. Szerencsére eddig mindenki vigyázott a virágokra, de körbe kerítettem, hogy még jobban védve legyenek. Bízom benne, hogy másnak is példát adhatok, mások is elkezdik építeni, szépíteni a portájuk előtti részt"

Hát nem sokkal kellemesebb egy virágoskerten keresztül hazatérni?

Az óbudai Lajos bácsi a %RIPOST% hőse: egy ember, közülünk való, aki mindent megtesz azért, hogy a környezetünk, a mindennapi életünk szebb legyen. Keressük a hozzá hasonlókat, hiszen teli van az ország hétköznapi hősökkel, és mi szívesen bemutatjuk őket. Ha ismer ilyet, írja meg nekünk! Keressük az óbudai panelkerthez hasonló kerteket is. Ha lát hasonlót, vagy büszke a saját társasházuk tövében lévő kiskertre, fotózza le és küldje be a %RIPOST%-nak, mi megmutatjuk! E-mail-címünk: [email protected].

origo.hu

Megmutatta tökéletes melleit a Miss Influencer Hungary idei győztese - képek

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

metropol.hu

Ez csúnya volt, Mbappé összeesett a pályán, le kellett cserélni

magyarnemzet.hu

Őrjöngenek a dühtől a németek a magyarok elleni bíróküldés miatt

metropol.hu

Teljesen összeomlott Ben Affleck, máris másnál vigasztalódik

vg.hu

Már gyártják a szuperolcsó kínai villanyautót a lengyeleknél

ripost.hu

Adósságba verhette magát KKevin?

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. június 17-23.: Gyújts gyertyát Szent Iván előestéjén

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

Tápai Szabinát otthonában érte baleset, hihetetlen dolog történt

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-