3 éve

Vadállatok lepik el Budapest belvárosát

Legutóbb egy budai lakóparkból érkezett egy videó a vadállatbefogóhoz: egy róka a lakóház közös területén, visszajáró vendégként randalírozott a kertben. Élvefogó ketrecet kellett kitenni több helyre is.

Ebben az időszakban sok riasztást kap Both Zoltán rókákkal kapcsolatban, ugyanis ezeknek a ragadozóknak a koslatási, azaz a párzási időszaka jellemzően februárban van. Bár a rókák életmódja a kutyákkal ellentétben többnyire magányos, párban keresik a megfelelő helyet a családnak.

„Egyre gyakrabban fordulnak elő városban vagy városhoz közeli kertes házak udvarán, lakóparkokban, ami annak köszönhető, hogy egyre több lakóház épül zöldövezetben vagy zöldövezethez közel, amihez a rókák nagyon jól alkalmazkodnak. Meglepő módon legutóbb egy II. kerületi lakópark egyik lakója küldött videót a különleges látogatóról, amelyik a lakóház közös területén, visszajáró vendégként randalírozott a kertben”

– kezdte a %RIPOST%-nak a vadállatbefogó, aki szerint valószínűsíthető, hogy ember közelben nevelkedett, vagy esetleg veszett rókáról van szó, egyébként nem merne, és nem akarna az emberekhez ennyire közel kerülni.

„Nagyon fontos, hogy ne közelítsük meg, ne érintsük meg a rókát! Kutyákat, macskákat ilyen esetben nem szabad erre a területre kiengedni, házi kedvencek eledelét kint hagyni sem tanácsos. Ugyan léteznek távol tartó szerek, amik bizonyos esetekben hatékonyak lehetnek, sajnos előfordul, hogy más megoldást kell találni. Ennek a budai ingatlannak az udvarán élve fogó ketrecet helyeztem el, remélve, hogy sikerül elfogni a kis ravaszt anélkül, hogy a környék macskái hamarabb megtalálnák a csapdát”

– nyilatkozta lapunknak Both Zoltán.

Aki rókát lát a városban, azonnal hívja az állatmentőket, vagy a Nébih zöld számát: +36 80 263 244!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!