4 éve

Csalnak a teszttel a dohánymultik!

Az autók dízelbotrányához hasonló ügy robbant ki a cigarettagyártó multikkal kapcsolatban: a nagy dohánygyártók meghamisították a mérési eredményeket!

A franciáknál robbant a bomba:

ahogy a dízelbotrány kapcsán az autógyárak manipulálták a mérőműszert, úgy trükközik több nagy cég is a cigaretták károsanyag-kibocsájtását tesztelő gépi rendszerrel.

  

Áll a bál, Franciaországban a fogyasztók megtévesztése és egészségük veszélyeztetése miatt tett feljelentésről, illetve az egész ügyről a Le Figaro című francia lap számolt be. A magyar piac jó részét uraló két gigacég, a Philip Morris és a British American Tobacco is érintett. Magyarországon a fogyasztóvédők évente egyszer, szúrópróbaszerűen mérik a cigaretta károsanyag-tartalmát, ám a mérési módszerek ugyanazok az egész Európai Unióban, így nálunk is.

A francia jelentés szerint manipulálja a cigaretták károsanyag-kibocsátását tesztelő gépi rendszert a Philip Morris, a British American Tobacco (BAT), a Japan Tobacco International és az Imperial Brands. 

Hogy miként működik a csalás, és vajon a magyar dohányosok is károsultjai-e az átverésnek, az kiderül a %RIPOST% című napilap csütörtöki számából. Keresd az újságárusoknál!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!