Létrehozva: 2017.09.13.

Bíróság elé került a móri terrorista

Elsõ fokon tárgyalták szerda délután F. Viktor ügyét, akit terrorcselekmény elõkészületével vádolnak, miután Törökországon át Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Mindössze egy tanúvallomással folytatódott szerdán a móri F. Viktor tárgyalása. A 25 éves férfi 2015 januárjában egy internetes oldalon üzeneteket váltott egy győri fiatalemberrel, akinek felajánlotta, hogy tartson vele és csatlakozzanak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez.

Mint a %Ripost% is megírta, végül csak a móri férfi utazott. Mint a  fiatalember korábbi tanúvallomásából kiderül, hamar megtalálta az egyik Iszlám Állam-propagandafilmet.  F. Viktor azt mondja, egyre többet keresgélt, és egyre jobban tetszett neki, amit látott. A második videó alatt rengeteg komment volt, és ő is elkezdett írogatni.

Így ismerkedett meg egy arab férfival, bizonyos Abu Isával, akivel ezután a Facebookon kezdtek el levelezni. A magyarul ’Isten fia’ fantázianevet viselő férfi pénzt és állást ajánlott a fiatalembernek. „Az ígéret szerint védelmi feladatokat kellett volna ellátnom” – meséli tanúvallomásában Viktor, aki meg is vette a repülőjegyét. A frissen szerzett győri barátot hátrahagyva, egyedül indult el Szíriába Törökországon keresztül. Egészen a szír határnál lévő Kilisig ment. Itt kapták el török rendőrök, akiknek valószínűleg gyanús lett. 2015 március 2-án toloncolták vissza Magyarországra.

Tegnap Székesfehérváron az ügy elsőfokú tárgyalásán sem F. Viktor, sem győri társa nem tett vallomást, mindössze a másodrendű vádlott édesanyja beszélt pár szót a bíró előtt. November elején szakértők meghallgatásával folytatódik a per, ítélet is akkor várható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmasan megváltoztak a Dawson és a haverok sztárjai - megdöbbentő képek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

magyarnemzet.hu

A dühös Medvegyev válaszlépést sürget az orosz vezetéstől

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-