Létrehozva: 2017.03.04.

MSZP-közeli cégeknél tűnt el 11 milliárd forint! Botkához vezetnek a szálak

Elképesztõ bûnügy tárgyalását tartották meg nemrég. A meglopott kisvállalkozók pénze minden valószínûség szerint MSZP-közeli cégekhez vándorolt. Az MSZP miniszterelnökjelöltjéhez vezetnek a szálak.

Szerző RIPOST

A büntetőügy napjainkban is zajlik.

A károsultakat képviselő ügyvéd szerint a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó vállalkozás központi szerepet tölthetett be az MSZP finanszírozásában.

A cég az alvállalkozók segítségével tolhatta ki a pénzeket Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő sofőrjének. Botka László egyébként a mai napig egy önkormányzati cég élén tartja Ujhelyi volt sofőrjét, akin keresztül eltűnt a pénz egy jelentős része.

A cég 379 partnerének tartozott 11 milliárd forinttal. Ezen vállalkozások többsége a tartozások miatt megszűnt.

Minden ment az MSZP-hez?

Az alvállalkozókat képviselő Szabó Bálint szerint az eltűnt milliárdok az MSZP pártkasszájában végezték. A Szeviép Zrt. károsult alvállalkozóinak képviselője azt mondta: az építőipari cég milliárdokat nem fizetett ki az alvállalkozóinak több nagy beruházás során, eközben kölcsönökkel segítette az anyacéghez tartozó kisebb cégeit, többek között azt, ahol Ujhelyi István szocialista politikus egykori sofőrje volt az igazgató.  

2008-tól egészen a 2010-es országgyűlési választásig heti, havi rendszerességgel milliós és tízmilliós nagyságrendekkel összességében mintegy félmilliárd forintot talicskáztak ki ebből a cégcsoportból” – mondta az ügyvéd.

A jogász elmondta, a vádiratban szereplő két vádpont, nevezetesen hogy 2008 közepétől egészen a 2010-es választások másnapjáig

 heti-havi rendszerességgel 1–20 milliós tételek kerültek Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő volt sofőrjének, Báló Tamásnak a cégéhez, a Szeviép-leányvállalat Biztonsági Üzem Kft.-hez,  összességében fél milliárd forint értékben.

 

Báló Tamás jelenleg a Szegedi Közlekedési Társaság repülési üzletágának a vezetője.

Õk sefteltek, Botka avatott

Szegeden a villamostól kezdve a fürdőig mindent ez a cég épített, benne voltak az M43-as autópálya és a nyugati elkerülő út kivitelezésében, a nevük ott szerepelt a rendezvénycsarnok és a Genomikai Innovációs Központ projektje mellett is. 

Botka László a két vádlott volt Szeviép-vezérrel közösen avatta fel a cégcsoport új irodaházát, és a harmadik vádlottal együtt írta alá a Napfényfürdő kivitelezési szerződését. Felvételek bizonyítják azt is, hogy Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester is a Szeviép érdekeinek érvényesülését segítette egy ingatlancsere kapcsán. 

Az ügyvéd szerint teljesen egyértelmű, hogy Szegeden burkolt és tiltott pártfinanszírozás valósult meg. „Nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a Szeviép-cégcsoporttól a pénzek különböző baloldali pártokhoz vándoroltak, elsősorban a Magyar Szocialista Párthoz.” – jelentette ki

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rossz hírt kaptak a nyaralni vágyók - több üdülőhelyet is érinthet a rendelet

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

metropol.hu

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-