Létrehozva: 2016.09.04.

7 dolog, amit nem tudnál a nagyszüleid nélkül

Ma van a nagyszülõk világnapja, nézzük, mi is az a hét dolog, amivel nem lennénk tisztában, ha nem ismernénk õket!

Elcsépelt mondásnak tűnik, hogy az embernek érdemes minden olyan percet kihasználnia, amit a nagyszüleivel tölthet, hiszen ezek a percek egyre fogyatkoznak, de nagyon is igaz. A nagyszülők világnapján összegyűjtöttünk hét olyan dolgot, amit nélkülük nem is sejtenénk!

 

1. Émelygésig jóllakni

Egy nagymama sosem hiszi el az unokájának, hogy már jóllakott. Hiszen nem termett még olyan nagyi, aki ne látná túl soványnak a kisunokáját. Szerinte még egy szelet sütemény biztos elfér a két-két tányér húsleves és töltött káposzta után... S ki tud ellenállni a nagyi zserbójának?

2. Titkos családi receptből főzni

A nagyi főztje mindig legendás. Ami pedig az igazi varázslat: a konyhában szinte sosem használnak szakácskönyvet! Senki nem tudja, hány recept rejtőzik betéve minden nagymama fejében, de a tár kifogyhatatlan. Nem könnyű ugyan, amikor a főztje titkairól faggatod és úgy felel, hogy mindenből rakott bele, amennyit kell, de kitartó harc árán lenyúlhatod a Michelin-csillagos kajákat kenterbe verő ételeit.

3. Barkácsolni és kézimunkázni

A legtöbb nagymama és nagypapa számára idegen a modern technika, ennek ellenére olyan csodákra képesek pusztán a két kezükkel és egy-két hozzávalóval, hogy azt bármelyik cég megirigyelné! A nagymama úgy köt, horgol, hímez, mint senki más, míg a nagypapa számára nincs olyan játék, amit ne tudna elkészíteni az unokája kedvéért. Az elfelejtett praktikákat pedig mindig szívesen továbbadják!

4. Nem tudnád, hogy anyukád sem volt jó matekból...

Minden gyereket érdekel, milyen volt az anyukája, apukája az ő korában – és erről ki tudna jobban mesélni, mint a nagyszülők? Nekik mindig van a tarsolyukban egy-egy vicces vagy megható történet a szüleinkről, aminek a szülők ugyan nem örülnek, mi viszont megtudjuk, mennyire nem esett az alma messze a fájától!

5. Nem ismernél minden mesét

Tény, hogy a szülők is gyönyörűen tudnak esti mesét mesélni, de a nagymama hangján még ízesebb, még elevenebb minden varázslatos történet. Még akkor is, ha már rég el tudunk aludni esti mese nélkül is. Hiszen a nagymama mellett örökké gyerekek maradhatunk!

6. Nem lenne kinek panaszkodni

A nagyi mindig ráér, gondolják az unokák, ami ugyan nem egészen igaz, de az időbeosztásuk valóban lazább. Ráadásul rendkívül hálás és jó hallgatóság a nagyszülő, minden érdekli arról, mi történt veled. És ami még jobb: élettapasztalatának hála remek bölcs tanácsokat is tud adni!

 

7. Hogy mennyire jó unokának lenni

Talán nem is tudják azok, akiknek még él legalább egy nagyszülője, hogy valójában mennyire szerencsések is. Egy igazi nagymamát és nagypapát semmi nem pótolhat. Érdemes hát minden pillanatot kihasználni, amit velük tölthetünk – nem csak egyszer egy évben, a nagyszülők világnapján. Hiszen ahogy a mondás is tartja:

Ha semmi nem megy jól a családban, hívd a nagymamát!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Moszkvai terror: csattanós üzenetet küldött az orosz külügyi szóvivő

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-