Létrehozva: 2016.05.07.

13 éves lányokat vet be az Iszlám Állam Európában

A német és a holland belsõ elhárítás fõnökei szerint tizenéves fiatalokra vetette ki hálóját az Iszlám Állam. A jövõ terroristái még iskolába járnak...

Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke hétfőn Berlinben egy terrorizmussal foglalkozó tanácskozáson azzal sokkolta a jelenlevőket, hogy naponta 2-4 lehetséges iszlamista merényletről futnak be információk a hatóságokhoz.

Veszélyforrásként tartják számon azt a mintegy 800 terrorturistát, akik Németországból a Közel-Keletre távoztak, hogy csatlakozzanak az IÁ-hoz vagy más terrorszervezethez.

Ide sorolta a gyorsan terebélyesedő, az iszlám szélsőséges irányzatát képviselő szalafista szubkultúrát, amelyben 8650 személyt tartanak nyilván.

A német hatóságok 90 mecsetet tartanak megfigyelés alatt. Ezek hátsó udvarokban működő intézmények, amelyekben gyűlöletet szítanak a prédikációk által.
A BfV vezetője a konferencián tartott előadásában kitért arra is, hogy aggodalomra ad okot a kiskorúak és gyerekek körében tapasztalható radikalizálódás.

A hatóságok 13 éves terrorturista lányokról is tudnak, munkájukat pedig megnehezíti, hogy a 16 éven aluliak adatait csak konkrét fenyegetettség esetén szabad rögzíteni és tárolni.


Ezzel összefüggésben Rob Bertholee, a holland hírszerző szolgálat (AIVD) vezetője a tanácskozáson elmondta, hogy  70 holland gyerekről van tudomásuk, akik az IÁ befolyása alá kerültek. Kétharmadukat holland iszlamisták vitték magukkal a szervezet által ellenőrzött közel-keleti régióba, egyharmaduk már a térségben, Szíriában vagy Irakban született.

Az IÁ a gyerekeket ideológiai nevelésben részesíti, és a kisfiúk 9 éves kortól félkatonai kiképzést is kapnak

- mondta az AIVD vezetője.

A konferenciáról beszámoló MTI megemlíti, hogy a német elhárítás főnöke szerint az IÁ-t nem érdemes a terrorista szervezet fogalommal jellemezni, mert sokkal többről van szó, egy olyan szervezetről, amely a terror eszközét is alkalmazva "asszimetrikus hadviselést" folytat a Nyugat ellen, és képes több helyszínen egyszerre zajló, akár napokig tartó támadássorozatokat végrehajtani.
 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter védett vasúti kocsiban utazott a vasárnapi tüntetésre, így reagált a MÁV

origo.hu

Atomfegyverről szóló parancsot adott ki Putyin

borsonline.hu

Erre nem számítottunk! Egymásra talált a Házasság első látásra két szereplője

hirtv.hu

Paláver – Rost Andrea egyelőre megúszta: Magyar Péter arra utasította a világhírű énekest, hogy tempósabban énekeljen + videó

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

mandiner.hu

Dárdai kőkemény üzenetet küldött Rossinak

origo.hu

Kiderült az igazság a megcsalásos botrányba keveredett Marics Petiről

mindmegette.hu

Több ezer konténer jelenik meg szerte az országban: ezeket tudod benne gyűjteni

ripost.hu

Kőkemény kvíz: akár 160 is lehet az IQ-d, ha ebből 6-ot eltalálsz

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-