Létrehozva: 2016.01.19.

Ezt tervezi Cameron a muszlim nőkkel. Nagy a riadalom

Nyelvoktatásra kell járniuk Angliában az angolt nem beszélõ muszlim nõknek, és ha elbuknak a vizsgán, távozniuk kell az országból.

Közismert, hogy az iszlám kultúrában a nők sokkal “hagyományosabb” szerepet játszanak, mint  Nyugaton. Az is igaz persze, hogy a felvilágosultabb országokban már sem a ruhaviseletet, sem a tanuláshoz való jogot nem korlátozzák. Ezzel együtt a családdal érkező migránsok megdöbbentek David Cameron miniszterelnök kijelentésén, amely szerint ki fogják utasítani Nagy-Britanniából azokat a nőket, akik nem tanulnak meg angolul – tehát nem is tudnak beilleszkedni a társadalomba.

Cameron szerint "soha többé nem szabad hagynunk, hogy a 'passzív toleranciánk megakadályozzon minket abban, hogy kimondjuk a kemény igazságokat". Az elképzelés szerint nemcsak az elnyomó férfiaktól védenék meg a muszlim nőket, hanem a fehér szélsőséges csoportoktól is, amelyekkel szemben sebezhetőbb az aki nem tud angolul.

Segítségként – októbertől - a britek egy több mint 8 milliárd forint értékű nyelvoktató programot indítanak számukra és elvárják, hogy két és fél év alatt elfogadhatóan beszéljenek angolul. Aki a tanfolyam utáni  teszten megbukik, kitoloncolhatják.

A terv azért vetett nagyobb hullámokat, mert nem kizárólag a friss bevándorlókra vonatkozik, hanem azokra a muzulmán nőkre is, akik már évek óta Angliában élnek. A statisztika szerint ez körülbelül 190 ezer főt érint, közöttük is különösen pakisztáni és bangladesi származásúakat.

A Ramadán Alapítvány vezetője, Mohammed Shafiq "gyalázatos általánosításnak" nevezte Cameron szavait. Andy Burnham, a Munkáspárt belügyi szóvivője szerint Cameron "igazságtalanul megbélyegez egy egész közösséget tapintatlan és a végletekig leegyszerűsített" megjegyzéseivel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

magyarnemzet.hu

Avgyijivka közelében az oroszok semlegesítettek egy ukrán Abrams-alapú rohamjárművet

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

travelo.hu

Lengyelországba készülsz? Ezeket az ételeket semmiképpen ne hagyd ki!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-