Létrehozva: 2015.10.11.

Továbbra is bevásárlókocsiban tologatják a beteg gyerekeket a szegedi klinikán

Már húsz éve nincs megfelelõ szállítóeszköz a szegedi gyermekklinikán, így a beteg kicsiket egy infúzióval és oxigénpalackkal felszerelt, matraccal kibélelt bevásárlókocsival szállítják a kórház egyik pontjáról a másikra. Pedig fél éve már úgy tûnt, megoldódik a régóta húzódó probléma... Hát, nem.

Immár két évtizede nincs megoldva a beteg gyerekek normális és szakszerű szállítása a szegedi gyermekklinikán. Ugyan Praefort László 17 évvel ezelőtt kitalálta, hogy használjanak szupermarketekből ismert fém bevásárlókocsikat a szűk folyosókon, ám ez a módszer még mindig messze van az ideálistól. Pedig fél évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy megoldódott az évek óta húzódó probléma.

A Délmagyarország értesülése szerint egy cég februárban felajánlott egy transzportrendszert, a klinika azonban azóta sem élt a lehetőséggel. Pedig az év elején hatalmas port kavart a Facebookon, amikor egy anyuka lefotózta az infúzióval és oxigénpalackkal ellátott, matraccal kibélelt rácsos kocsit, és azt feltöltötte a közösségi oldalra.

A sokkoló kép hamar elterjedt az interneten, egy vállalkozó pedig felajánlotta, hogy kisegíti a kórházat, és legyártja a szükséges guruló gyermekágyakat, amire a klinikának nem volt pénze.

Átadás azonban a mai napig nem volt, ezért a téma most ismét felbukkant a Facebookon. A közösségi összefogásból épített ágyak ugyan elkészültek, azonban teljesen használhatatlannak bizonyultak. Egy részüket vissza is küldték a cégnek, másik részük azóta is a gyerekklinika erkélyén, egy félreeső sarokban vár a javításra. A vállalkozó pedig elérhetetlenné vált.

Az ügyben a Délmagyarország megkereste az érintett üzletembert, aki kijelentette, hogy levélben egyeztetett a klinika vezetőjével, és számára elegendő, ha onnan kapnak tájékoztatást.

Bereczki Csaba, a klinika vezetője elmondta, hogy a cég ígéretet tett az alkalmatlan gyermekágyak cseréjére, és vállalta, hogy legkésőbb október 20-áig leszállítja a visszaküldött három gyermekágyat és kicseréli az itt maradt két terméken a zármechanikát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-