RETRO RÁDIÓ

Merevedési zavarokat okozhatnak az olcsó pékáruk

Doris
Szerző
Doris
Létrehozva2015. 10. 29. 21:10

Veszélyes vegyületre bukkantak német kutatók a filléres zsemlékben és kiflikben. A glifozát nevû kémiai anyag nemcsak azért aggasztó, mert könnyen impotenssé teheti a férfiakat, hanem rákkeltõ hatásuk is lehet.

Ugyan melyik férfi gondolta volna, hogy egy kifli vagy egy zsemle  jóízű elmajszolása veszélyt jelentet a férfiasságára?

Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy az olcsó és közkedvelt pékáruk merevedési zavarokat okozhatnak, sőt akár örökre impotenssé tehetik őket. Mindezért egy veszélyes, glifozát nevű vegyület a felelős, ami negatív hatással van a férfiak hormontermelésére.

Az aggasztó jelenségre német kutatók figyeltek fel, akik megállapították, hogy az egészségre káros anyag minden harmadik, olyan olcsó pékáruban fellelhető, ami nem bio.

De mégis hogyan kerül a veszélyes vegyület a kiflikbe?

Nos, a glifozátot elsősorban gyümölcsök, zöldségek, szántóföldi növények termesztése során használják, így kerülhet bele áttételesen kedvenc péksüteményeinkbe is.

A huffingtonpost.de című német lap szerint pedig ezek a kenyérfélék minden nagyobb német diszkontáruház polcán ott sorakoznak.

A glifozátról egyébként már régóta tudják, hogy káros hatása van, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanis idén márciusban felvette a rákot okozó szerek listájára. Most azonban már az is kiderült, hogy akár impotenciát is okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.