tóth gabi
Veszélyes vegyületre bukkantak német kutatók a filléres zsemlékben és kiflikben. A glifozát nevû kémiai anyag nemcsak azért aggasztó, mert könnyen impotenssé teheti a férfiakat, hanem rákkeltõ hatásuk is lehet.
Ugyan melyik férfi gondolta volna, hogy egy kifli vagy egy zsemle jóízű elmajszolása veszélyt jelentet a férfiasságára?
Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy az olcsó és közkedvelt pékáruk merevedési zavarokat okozhatnak, sőt akár örökre impotenssé tehetik őket. Mindezért egy veszélyes, glifozát nevű vegyület a felelős, ami negatív hatással van a férfiak hormontermelésére.
Az aggasztó jelenségre német kutatók figyeltek fel, akik megállapították, hogy az egészségre káros anyag minden harmadik, olyan olcsó pékáruban fellelhető, ami nem bio.
De mégis hogyan kerül a veszélyes vegyület a kiflikbe?
Nos, a glifozátot elsősorban gyümölcsök, zöldségek, szántóföldi növények termesztése során használják, így kerülhet bele áttételesen kedvenc péksüteményeinkbe is.
A huffingtonpost.de című német lap szerint pedig ezek a kenyérfélék minden nagyobb német diszkontáruház polcán ott sorakoznak.
A glifozátról egyébként már régóta tudják, hogy káros hatása van, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanis idén márciusban felvette a rákot okozó szerek listájára. Most azonban már az is kiderült, hogy akár impotenciát is okozhat.