Létrehozva: 2015.10.16.

Még kiskorú a szennyvízgödörben életét vesztő kisfiú édesanyja

Mindössze 16 éves annak a két és fél éves kisfiúnak az anyja, aki tegnap Somogyszilen egy szennyvízgödörben halt meg. A család, amelynek telkén található a valószínûleg fedetlen akna, bosszútól tart, és elmenekült a faluból.

Somogyszilre szerdán először a remény, majd a gyász költözött be. Késő délután, nem sokkal sötétedés előtt egy két és fél éves kisfiú elkóborolt otthonról. A térfigyelő kameráknak köszönhetően kiderült, hogy a labdáját kereste az utcán. Mire a család észbe kapott, nem találták se a gyereket, se a labdát. A kutatásba a Kötél Speciális Mentőszolgálat is bekapcsolódott. Átfésülték az egész környéket, míg végül négy házzal odébb, egy szennyvízakna alján találták meg a holttestet.

A reményt a gyász, majd csütörtök reggelre a rettegés váltotta fel. A család ugyanis, amelynek aknájába belefulladt a kisfiú, elhagyta az otthonát és a falut is.

„Elmenekültek, mert bosszútól tartottak”

- mondja egy neve elhallgatását kérő lakó a %RIPOST%-nak, majd hozzáteszi: a falubeliek nem szívesen mondják el a véleményüket, főleg nem a nevüket vállalva. „Térfigyelő kamerák is azért vannak a faluban, mert nagy bajok vannak itt. 2008-ban sok új család költözött ide, akik aztán nem igazán jöttek ki a somogyszili őslakosokkal” - mondja a férfi, majd hozzáteszi: az utca, ahol az eset történt, nagyrészt már lakatlan.

„Széthordták még a házakat is annak idején.

 

De ebben a házban laktak, ez a család 1-2 éve költözött ide. Tudniuk kellett volna, hogy van-e fedél az aknán, vagy nincs. Persze olyat is hallottam, hogy vasfedél volt, de eladták a MÉH-be, azért nem volt a helyén” - mondja, de gyorsan hozzá is teszi: ez csak pletyka...

A túloldalon volt az akna

Az akna ráadásul nem is ott van, ahol az ember számítana rá. A rendőrség is a polgármesteri hivatalnál érdeklődött először, mondván, az akna közterületen található. „Mi is a régi polgármestert hívtuk fel. Õ mondta, hogy 30-40 éve az utca speciális lejtése miatt több háznál

bár a saját telken, mégsem a kerítés mögött van az akna.

Ráadásul a telek a közút túloldalán folytatódik, szóval voltaképpen a házzal szemben volt az akna” - mondta el a %RIPOST%-nak Lengyel Antal aljegyző, aki megerősítette azt is, hogy a család azóta elköltözött a faluból. Az aljegyző azt állítja, mivel nem járt a helyszínen, nem tudja, hogy le volt-e takarva bármivel is az akna, vagy a tulajdonosoknak tudomásuk volt-e arról, hogy az nem biztonságos.

Kiskorú az édesanya

A rendőrség most elsősorban azt vizsgálja, kinek a felelőssége az eset. Az egyik falubeli azt mondja, az a család is fél, amelynek a telkén volt az akna, de retteg a kisfiú családja is, hiszen valakinek ügyelnie kellett volna a két és fél éves gyermekre. „Úgy tudom, az édesanyja, aki egyébként még kiskorú, nem volt otthon. Nyolcan-tízen laknak egy háztartásban. A kisfiú anyukája az élettársával, az élettárs testvére, szülei, illetve a lány szülei is. De mind rokonok, a lány anyósa és édesanyja testvérek. Szóval

a gyermeke édesapja végeredményben az unokatestvére.

De csak unoka, szóval nincs szó vérfertőzésről” - teszi hozzá a falubeli, aki úgy tudja, egyelőre senkit sem tartóztattak le.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-