Létrehozva: 2016.03.30.

Dzsudzsákék kaparják a startvonalat: a jó ló a derbin fut nagyot

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a Ripost.hu-nak. Bloggerünk gondolatai a magyar-horvát meccsrõl, Szalairól és a csatárkínálatról, Dzsudzsák lelkérõl.

Megvolt az első akadály az Eb-ig, döntetlent játszottunk a világranglistán egy helyezéssel előttünk tanyázó horvát csapattal. A mi 19. pozíciónk sokkal hízelgőbb ránk nézve, mint Modricéknak a 18. helyezésük, bár mindenki tudja, hogy ez a FIFA-világranglista inkább egy marketingfogás, mintsem kőbevésett igazság.

A játék képe alapján mondhatnám, hogy tényleg csak egy helyezés van a két válogatott között, de azért ez is ugyanolyan barokkos túlzás, mint a világranglista-helyezésünk. Ami dicséretes: nem sz*rtunk be, és a Mester merészelt három csatárral is játszani, ami az elmúlt évtizedekben nem volt bevett gyakorlat a meggypiros csapattól.

Essünk túl a Szalai témán? Jó, ne kerülgessük! Igen, Szalai jól játszott, harcos volt és láttam tőle jó megoldásokat. DE EZ A MINIMUM ATTÓL AZ EMBERTÕL, AKI MAGÁRA VESZI A CÍMERES MEZT! Azért ne kelljen már szájjal levennem, mert nagyobb hiba nélkül lehozott egy barátságos meccset!

Igen, harcos volt, lendületesebb lett vele a játék, de szerintem aki ezért most piedesztálra emeli, az vagy Szalai rajongó, vagy csak szeretné pátyolgatni kicsit Ádámka lelkivilágát. Én ezt is megértem, és tényleg azt nézem, hogy ki mit csinál a pályán, de a minimum elvárást azért ne jutalmazzuk kimagasló dicséretekkel!

Ez a játékosnak sem jó, mert elhiszi, hogy hatalmas király volt a meccsen, pedig az igazság az, hogy „csak” jól játszott. Ha valaki tízszer egymás után csak „jól” játszik arra mondjuk, hogy jó formában van. Ádámnak különösen nehéz dolga van, mert ha egy csatár „csak” jól játszik, akkor igazából nem ér semmit.

Egy csatárnak nem jól kell játszania, hanem eredményesnek kell lennie. A kapustól a középpályáig mindenkitől elfogadod, hogy jól játszik, mert a gólt nem tőlük várod. Némo, Priskin, Böde, Niko. Akárhogy számolom, van két bombaformában lévő csatárunk, és van két jó formában lévő csatárunk (szigorúan eredményesség alapján). Akkor miért kell mindenáron egy ötödik, se nem jóformában lévő, se nem eredményes csatárt meghívni?

Mindegy, lehet, hogy ez csak az én hülyeségem, és én látom rosszul a dolgokat.

A meccsel nem volt bajom, hisz én tényleg azt vallom, hogy a jó ló a derbi napján fusson nagyot, és az Eb-ig még majd’ 80 nap van. Természetesen én is dobálózhatok hatalmas közhelyekkel, hogy biztatóak a jelek, ha bemegy, gól, stb. Tetszik, hogy merünk, tetszik, hogy a kapitány nem fél kísérletezni, és tetszik az, hogy Pintér és Egervári kajak elhiszik, hogy nekik ehhez bármi közük is lenne.

Ja, és még valami! Dzsudzsák… Végre betalált, és ez kellett a kis lelkének, és ha neki jó, az nekünk is jó, mert egy motivált kapitányra lesz szükségünk a tornán.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Házasság első látásra sztárja meglepő titkot árult el a férjéről - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-