Létrehozva: 2016.01.30.

Műanyagpohár kontra vörösiszap: ez kiverte a biztosítékot!

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a ripost.hu-nak. Bloggerünket ezúttal a közelmúlt két bírósági ítélete hozta ki a sodrából.

Nem telik el úgy hét, hogy ne történjen olyan dolog, ami miatt ne dobnám el a nem létező hajamat. Ami most rálépett a pumpára, az a „pohár kontra vörösiszap”-dolog.

Lehet, hogy van olyan, aki most nem érti, miről beszélek, ezért röviden leírom. 2015. szeptember 4-én volt az ominózus nulla-nullás magyar-román meccs, ami alatt és után történt, ami történt. Volt egy incidens, ahol is egy szurkoló műanyagpoharat dobott a rendőrök felé. 3 év letöltendőt kapott.

Az indoklás az volt – ez a kedvenc részem a jogban: a HA –, hogy a mozdulat mit okozhatott volna, ha… 3 év az Azkabanban, dementorok között…

2010. október 4-én átszakadt a MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. tulajdonában lévő Ajkai Timföldgyár Kolontár és Ajka között létesített, 400×600 m-es vörösiszap-tárolójának gátja. Tíz ember meghalt, a sérültek száma több mint 150, és a Torna-patak teljes élővilágát kipusztították.

A magyar kormánynak összesen 38 milliárd forintba került a vörösiszap-katasztrófát követő károk helyreállítása, ebből 21 milliárd forintot a környezeti elemek helyreállítása emésztett fel. Bűncselekmény hiányában senkit sem vontak felelősségre.

A mérleg egyik serpenyőjében 10 emberélet, a másikban egy szaros műanyagpohár! És a pohár a nehezebb. Ez hogy lehet? Ezt miért lehet megcsinálni a XXI. században, Európában?

 

No comment!

Közzétette: TrollFoci – 2016. január 28.

Persze költői kérdések sokaságát tehetem most fel. Nyugodtan gyűjtsünk biometrikus adatokat a szurkolókról, mert ők sokkal veszélyesebbek a társadalomra, hisz bárkit megdobálnak műanyagpoharakkal! Milyen szerencséje van Stohl Andrásnak, hogy bekokainozva ütötte el az öreget, mert ha műanyagpohárral dobálja meg bedrogozva, az 6 év…

Persze tudom, hogy a futballszurkolók sem szentek, és nem is akarom őket védeni, de egész egyszerűen nem értem, hogy lehet ennyire durván szembemenni a társadalmi normákkal és a keresztény értékrenddel. Kérdem én: az állam ezek után hogyan akarja betartatni a törvényeket? Ez a társadalomnak is üzenet, és elég negatív üzenet.

De mindegy, én nem szólok bele, csak elmondtam a véleményem. Nálam ez most nagyon durván kiverte a biztosítékot, és tudom, hogy másoknál is…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-