Létrehozva: 2024.04.02.

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

Végre beköszöntött a tavasz, ami egyúttal a kerti munkálatot kezdetét is jelenti. Újra előkerül a fűnyíró és a sövényvágó, illetve a metszőolló és a további kisebb kerti számok is. Milyen kockázatokkal járhat, ha nem tároljuk szakszerűen a szerszámokat? Alábbi cikkünkben pontosan ennek járunk utána! (X)

Szerző PR cikk

A szerszámok rozsdásodásának indulhatnak

A fémből készült kerti szerszámok és alkatrészek egyik legnagyobb ellensége a nedvesség. Ha nem tároljuk őket megfelelően védett helyen, akkor már néhány nyári zápor következtében is jelentős rozsdásodással számolhatunk. A rozsda megjelenésével a szerszámaink sokat veszíthetnek az élességükből, továbbá bizonyos alkatrészek teljesen be is ragadhatnak.

TIPP: Kerti tárolók segítségével minden szerszámot biztonságosan és rendezetten raktározhatunk. Így a kerti munka végeztével mindent a helyére tehetünk, és nem kell aggódnunk a kisebb-nagyobb záporok miatt sem. Többé az eső és a por, illetve semmilyen szennyeződés nem fog kárt okozni az eszközeinkben.

Sérülhet az elektronika

Legyen szó fűnyíróról, fűkaszáról vagy éppen láncfűrészről, az esőzések akár az elektronikai alkatrészek meghibásodásához is vezethetnek. Természetesen ezek a szerszámok rendelkeznek vízvédelemmel, azonban hosszú időre soha nem szabad kitenni őket a záporesőknek. Inkább tartsunk minden elektromos berendezést a fészerben, hogy még csak véletlenül se érje kár a komponenseket.

Rakjuk el az összes kinti elosztót és kábelt is, hogy megelőzzük a baleseteket. Amint végeztünk a kerti munkával, vagy tudjuk, hogy hamarosan viharfelhők gyülekeznek, rögtön tegyünk el minden szerszámot és kiegészítőt. Ezzel a biztonsági intézkedéssel nemcsak a drága eszközeinket, hanem a testi épségünket is garantáltan megóvjuk.

Figyeljünk oda a rendszeres tisztításra!

Szerszámaink fémrészeit kenjük be kenőolajjal, a fanyeleket pedig lenolajjal évente 2-3 alkalommal. A tisztítást követően szárítsuk meg alaposan a szerszámokat, hogy megelőzzük a rozsdásodást. Amennyiben idővel mégis korrózió ütné fel a fejét, akkor finom csiszolópapírral távolítsuk el a lerakódott rozsdaréteget.

Eltűnhetnek a kisebb szerszámok és alkatrészek

Ha mindent szerteszét hagyunk, akkor egy csavarhúzót vagy a fűkasza damilját is hosszú percekig, rosszabb esetben akár órákig is kereshetjük. A rendszerezett tárolás előnye, hogy mindent azonnal megtalálunk, így időt és energiát spórolunk. Nem fog nyoma veszni még a legkisebb alkatrészeknek sem, ezért a karbantartási munkálatokat zavartalanul végezhetjük.

Egy kerti fészerben a szerszámosládáktól kezdve az egészen nagy méretű gépekig mindent kényelmesen tárolhatunk. Külön sarkot alakíthatunk ki az alkatrészeknek és a növényvédő szereknek, de még akár a horgász felszerelésünknek is. Kövessük bátran a “rend a lelke mindennek” elvét!

Fotó: 123rf.com

Kertünk látványa rendezetlenebb lehet

A földön heverő szerszámok sokasága porig rombolhatja kertünk megjelenését. Ráadásul balesetveszélyes is, hiszen a sötétben könnyen meg lehet botlani még a kisebb eszközökben is, ezért ha tehetjük, teremtsünk minél hamarabb rendezett környezetet. Kezdetnek már az is elég lehet, ha a garázsba visszük a felszereléseinket, később viszont mindenképpen ajánlott egy fészert beszerezni a praktikus tárolás érdekében. 

Amint elraktunk minden szerszámot, máris rengeteg terület áll majd a rendelkezésünkre a különböző kerti bútorok elhelyezéséhez. Végre kényelmesen kivihetjük a napozóágyat és a kerti asztalokat, továbbá a medencének is juthat hely a hűsítő csobbanásokhoz.

A kerti szerszámok nem megfelelő tárolása rozsdásodást és az eszközeink eltűnését is eredményezheti. Továbbá a kertünk látványán is csorba eshet, hiszen a földön szétszórt szerszámok a letisztultság érzetét alaposan tönkretehetik. A rendezett kert és a szerszámok védelme érdekében a legjobb megoldást a kerti tárolók jelentik, amelyekben könnyedén raktározhatjuk a legkisebb és legnagyobb szerszámainkat is. Gondoskodjunk eszközeink védelméről még idejében! (X)

 

Szerző PR cikk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat jöhet a frontvonalon

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Dalra fakadt Dárdai, itt a súlyos dallamtapadásod mára – Videó

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

hirtv.hu

Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant + videó

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Óráink vannak hátra: felhőszakadással, jégesővel esik vissza a hőmérséklet 15 fokot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Innovációval a gyerekek életéért (x)

PR

Lakóautó bérlés: amiket érdemes tudni

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált