KÜLFÖLD

Videó egy athéni embercsempészről! A tarifája 8000 dollár, ISIS-tagoknak is

A rejtett kamerás felvételt egy kis csempészcsapat főhadiszállásán készítette a CBS riportere, aki egy ISIS-harcos feleségének adta ki magát.
  • Szerző: SZM

Az embercsempészek majdnem olyanok, mint Columbo hadnagy felesége. Sokat hallottunk rólunk, de látni még egyet sem láttunk közülük. A CBS televízió riportere Athén központjában találkozott egy csempészbanda több tagjával. A szíriai fronton harcoló ISIS-katona feleségének adta ki magát és arról érdeklődött, hogy mennyiért csempésznék ki őt és a férjét Németországba.

A rejtett kamerás felvételen ezen az oldalon jól látható “Alrayes”, aki Észak-Afrikából származik és aki egy kisebb csapatot vezet az Omonia tér mellett egy házban. A riporter szerint sok ilyen van Athénban. Alrayes elmondta neki, hogy mindenkitől 8000 dollárt kér, akár ISIS-tag, akár nem. Azzal büszkélkedett, hogy ők csempészték át a kontinensre a hírhedt al-Kaida terrorista, Abu Musab al-Zarqawi három testvérét is – bár az is lehet, hogy ez csak egyszerű, “bizalmat keltő” mese, ami amúgy sem bizonyítható.

A további csapattagok viszont nagyon is valódi, több száz útlevelet mutattak a riporternek. Ezek között számtalan, másoktól ellopott dokumentum volt, amelyeken kicserélik a képet, de csak akkor, ha nem találnak olyat, amely valamelyest is hasonlít a megrendelőre.

Mindenkinek azt javasolják, hogy a hamis papírokkal próbáljon meg
Olaszországba vagy Spanyolországba repülni, mert ha az sikerül, onnan már bárhova szabadon mehet és nem kell új igazoltatástól félnie. “Ha megérkezel ezekbe az országokba, ott majd várnak az embereim és segíteni fognak neked” – nyugtatta meg a CBS riporterét Alrayes.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?