POLITIK

Teljesen összeomlott a brutális szikszói kettős gyilkosság vádlottja

A családja is kitagadja a baltás gyilkossággal vádolt férfit.
  • Szerző: BDF

Lelkileg teljesen padlóra került Sz. Sándor, miután a rendőrségi nyomozást követően kettős emberölés miatt vádat emeltek ellene. A régebben polgárőrként dolgozó férfi az utolsó pillanatig bízott benne, hogy a nyomozók elhiszik neki: semmi köze a vele egy településen élő idős házaspár brutális megöléséhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ügyfelem, amióta letartóztatásban van, rengeteget fogyott. Nagyon nehezen viselte, hogy a családja is elfordult tőle, szinte belebetegedett a bánatba. A vádemelés is arcul csapta, most már csak abban bízik, hogy a bíróság elfogadja az ő álláspontját” – közölte a férfi ügyvédje, dr. Lichy József, aki elmondta azt is, hiába tűzték ki a tárgyalást áprilisra, a koronavírus miatt ez a tárgyalás elmarad.

„Igazság szerint nagyon megkönnyebbültünk, amikor kiderült, hogy végre vádat emeltek Sanyi ellen, és nagy valószínűséggel soha nem jön már ki a börtönből. A családja egy ideig még próbálta védeni, de rájöttek, hogy ezt nem tehetik, és a saját gyereke buktatta le végül. A lánya bement a rendőrségre, és elmondta, hogy az apja hazudott a zsaruknak, amikor azt állította, hogy a gyilkosság idején nem volt Szikszón. Amikor kiderült, hogy Sándor mit tett, mindenki nagyon haragudott a családjára is, de miután ők is megtagadták, visszafogadta őket a közösség” – árulta el a Blikknek egy szikszói férfi.

Amint a is beszámolt róla, 2012-ben megölték otthonában a 83 éves János bácsit és a 79 éves Gizi nénit. A házaspárt a gyilkos egy székhez kötözte, és addig ütötte a fejüket egy baltával, amíg bele nem haltak. Az idős nő és férje holttestét másnap az egyik szomszéd találta meg. A gyilkosság hírére a településen falugyűlést tartottak, ahol többek között felszólalt a polgárőrség akkori vezetője, Sz. Sándor is. A férfi javasolta a biztonság megerősítését, és reményét fejezte ki, hogy a kegyetlen gyilkost minél hamarabb elkapja a rendőrség. Az ügyben hét évvel később, tavaly történt áttörés, amikor kiderült: a helyszínen rögzített anyagmaradványok egyezést mutattak a pár házzal arrébb élő Sz. Sándor DNS-mintájával.

Sz. Sándort nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolják.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?