POLITIK

Szijjártó Péter: Brüsszel rossz irányba halad – videó

A Külügyek Tanácsának ülése után a tárgyalásokról tájékoztatott videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter az Izraellel kapcsolatos szándékokról, a Törökországnak megígért, de csak részben kifizetett 6 milliárd eurós támogatásról, mind pedig a most lejáró migrációs megállapodásról szólt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A polirtiksuközölte: Izraellel kapcsolatban hazánk türelmet és nem meggondolatlan lépéseket vár, és azt, hogy vegyék figyelembe az amerikai javaslatot.

A török partnerségről szólva Szijjártó Péter megjegyezte, hogy az ígért 6 milliárdot az Unió nem fizette ki. Jó lenne, ha ezt pótolnák, különben fennáll a veszélye annak, hogy a törökök megunják a „játszadozást” és Európára eresztik a náluk lévő, nagyjából 4 millió migránst.

A harmadik tárgyalt téma a most lejáró, 20 évvel ezelőtt kötött migrációs megállapodás meghosszabbítása volt. Akkor 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni állammal egyeztek meg abban, milyen feltételekkel jöhetnek az érintett országok polgárai Európába dolgozni. Szijjártó Péter szerint ez a dokumentum mostanra a migráció elősegítőjévé vált, ezért Magyarország azt kéri, hogy ne próbálkozzanak tovább segíteni az illegális bevándorlást. Új helyzetet teremtett a koronavírus-járvány, sokan veszítették el állásukat az unióban, elsősorban nekik kell munkát adni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?