Létrehozva: 2021.05.07.

Székely petíció: éjfélkor eldől, berúgjuk-e a tizenegyest Brüsszelnek

Az utolsó napjához érkezett a székely petíció kampánya. Éjfélkor lejár a határidő, a tét nem kicsi!

A székely petíció stábja szeretné Brüsszel asztalára Brüsszelt lerakni, éppen ezért most minden követ megmozgatnak.

Éjfélkor jár le a határidő, a szükséges minimumot rég túlteljesítették. Most a cél nem kevesebb, mint

„A fenevadat a saját barlangjában meglepni”

- fogalmazott Pesty László kampányfőnök. ”Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön Belgium, hiszen tíz országban már összegyűlt a kellő számú aláírás. Hét ország elég az érvényességhez, nekünk már tíz ország megvan, sokan azt mondják, hogy ez is szép eredmény, de ha sikerülne a tizenegyedik, akkor azt mondanám, hogy berúgnánk a tizenegyest. Berúgnánk a tizenegyest Brüsszelnek” - mondta a Ripost-nak Brüsszelből.

Most már 98,7 százaléknál tart a belgiumi aláírásgyűjtés. Éjfélkor megtudjuk az eredményt.

„Ma éjfélkor végleg lezárják a digitális aláíró felületet. A platformot, amely természetesen az utóbbi napokban is leállt párszor, lehetetlenné téve az aláírást. De ez a kisebbik gond. A fő probléma, hogy a „captcha”, a „nem-vagyok-robot” funkció az aláírni szándékozók jelentős részét egyszerűen nem engedi be az utóbbi huszonnégy órában. Flamand barátaink folyamatosan küldik a jelzéseket, hogy nem tudnak aláírni. Vannak időszakok, amikor tíz potenciális aláíróból kilencet visszadob a rendszer. Persze szorgalmasan gyűjtjük a screenshotokat, a bizonyítékot, ha a jövőben bizonyítanunk kellene azt, hogy megint mennyi aláírást vesztettünk a véghajrában Brüsszel, illetve az ottani IT-sok jóvoltából” – magyarázza az utolsó nap problémáit Pesty László.

Nem ez az első ilyen eset. Érdekes módon a legutóbbi határidő előtt is fellépett egy informatikai probléma.

”Persze nagyon nem vagyunk meglepve. Iszonyú ellenszélben csináltuk végig ezt a tizenöt hónapot. Nem kezdek bele, itthon és otthon, a szomszédban, vagy akár innen 3 ezer kilométerre kik, mikor, hogyan próbálták gáncsolni vagy csak „szelíden akadályozni” a székelyek uniós aláírásgyűjtését. Nem panaszkodunk„ - tette hozzá.

A kampánycsapat ünneplésre készül, a kampányközpontban már folynak az előkészületek.

”Ünneprontás lenne most károgni. Igen, ünneprontás, mert nagy ünnep a mai nap. Ma zárul le a 15 hónapos kampány, ma éjfélkor megtudjuk, mit produkáltunk. Úgy gondolom, a mai nap a XXI. századi székely történelem egyik jeles napja”

- ecseteli a székely petíció történelmi jelentőségét a kampányfőnök és megköszönte mindenki munkáját.

Most nagy az izgalom, a cél az, hogy minél nagyobb nyomatékot kapjon a székelyek petíciója.

„Ami már biztos: a jóval több mint egymillió online aláírás, plusz rengeteg papír alapon, és a hét ország helyett a tíz. Most, május hetedikén reggel kilenckor. De lesz tizenegyedik! Mert már senki nem veheti el tőlünk Belgiumot, ha nem lesz meg délre, meglesz tizenhárom órára. De tizenöt órára bizonyosan. Vagy délután négyre. Azután már csak az a kérdés, éjfélkor a száz százalék fölött hány százalékkal állunk meg. Kell több aláírás, mert az összeszámoláskor fel kell készülnünk az egyes helyi bizottságok „jóindulatára” is. Találhatnak majd érvénytelen aláírásokat, és azokat bizony le fogják vonni a végeredményből” -mondta Pesty László.

Megtudtuk: a flamandok is egész éjszaka dolgoztak, a belga eredmény nagy része nekik köszönhető. 3 napja a balti oroszok is meggyőztek egy 30 ezres belgiumi orosz közösséget arról, hogy segítsenek. De így tettek a katalánok is. És az írek is.

„Az, hogy egy costaricai zsidó barátunk nem csak egy brüsszeli zsidó közösséget állított bele a kezdeményezés támogatásába, de az ott élő muszlimokat is meggyőzte a csatlakozásról, szerintem cseppben a tenger. Igen. Valami ilyesmiről szólt ez az utóbbi tizenöt hónap” – mondta meghatódva Pesty

A székely petíciót nem csak magukért indították a székelyek, 50 millió őshonos kisebbség él Európában. A cél, hogy önállóan jussanak kohéziós alapokhoz az őshonos kisebbségek. Ahhoz, hogy a kisebbségi kultúrák megmaradjanak, pénzre van szükség. A székely petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította el a nemzeti régiók védelmében. A polgári kezdeményezéssel a kívánt egymillió aláírás már első körben összegyűlt, aztán a másik feltétel is teljesült, sőt sikerült túlszárnyalni a tervet: 10 országban gyűlt össze a szükséges aláírás! A Gerilla.hu csapata Pesty László vezetésével tavaly februárban vette át a székely petíció kampányának lebonyolítását. Akkor még csupán 50 ezer aláírás volt. Internetes felületeket hoztak létre, stratégiákat dolgoztak ki és csupán 3 hét alatt, 2020. május 7-re meglett az egymillió aláírás három országból: Magyarországról, Szlovákiából és Romániából. Most, egy évvel később már a 11. ország a cél!

Habár nálunk már összejött a szükséges számú aláírás, nyomatékosítja a petíciót, ha minél többen csatlakoznak, ezért aki még nem írta alá, érdemes megtennie, az irdala.hu, a nemzetiregiok.eu vagy a signiteurope.com oldalakon.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Eldőlt, ott lesz-e Milák Kristóf a júniusi úszó Európa-bajnokságon

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt

POLITIK

Újabb orosz támadások Ukrajnában

POLITIK

Be akarják tiltani a dohányzást a britek