NÍNÓ

Életmentés a Velencei-tónál: drámai pillanatok a II. fokozatú viharban

A II. fokú viharjelzés ideje alatt a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai öt embernek segítettek biztonságosan partra jutni a Velencei-tónál.
címkék:
  • Szerző: ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bőven akadt dolguk a rendvédelmi szerveknek a vasárnapi felhőszakadás során.

A Velencei-tónál a II. fokú viharjelzés ideje alatt a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai két esetben összesen öt személynek segítettek biztonságosan partra jutni.

velencei-tó

Velencei-tó: menteni kellett az embereket hétvégén
Fotó: Faludi Imre / MTVA

A vízi körzeti megbízottak 2021. július 11-én délután a Velencei-tó, Öreg-tisztás elnevezésű vízterületén figyeltek fel egy csónakra, valamint a benne tartózkodó három személyre, akik a felerősödött szélben magatehetetlenül sodródtak a vízen.

Az egyenruhások nem sokkal később újabb két személyre lettek figyelmesek, akik a viharos szél keltette erős hullámzásban a vízen hánykolódó szörfdeszkájukba kapaszkodva várták a segítséget.

Mivel a bajbajutottak mindkét esetben képtelenek voltak önerőből, segítség nélkül partot érni, ezért a gárdonyi vízirendőrök a szolgálati kisgéphajójukba emelték őket, és a vontára vett csónakot, majd a sporteszközt is – biztonsági intézkedések keretein beül – a part közelébe vitték.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?