NÍNÓ

Sorra mérgezik a kisállatokat Szekszárdon

Az utóbbi napokban hét állatot vittek be mérgezési tünetekkel a szekszárdi kisállatklinikára. Valaki tudatosan mérgezi a kutyákat és a macskákat.

Kutyákra és macskákra specializálódott valaki Szekszárdon, az elmúlt napokban ugyanis hét állatot kellett a helyi állatklinikára vinni azonos tünetekkel. A vér- és vizeletvizsgálat után beigazolódott, hogy fagyállóval átitatott csalit etethettek az állatokkal.

Sajnos egyik állatot sem sikerült megmenteni, pedig mindent megadtunk nekik, ami csak lehetséges volt abban az állapotban

- meséli szomorúan a Tolnai Népújságnak a klinika vezető állatorvosa. Dr. Hadházy Ákos elmondta, hogy pár nap után leállt a megmérgezett állatok veseműködése és emiatt pusztultak el.

Az állatorvos szinte biztos benne, hogy valaki, vagy valakik tudatosan mérgezték meg a kutyákat és macskákat - a helyzet hasonló a nemrégiben nyilvánosságra került kaposvárihoz, amiről a %% is beszámolt.

A fagyálló folyadék édes, így nem riasztja el az állatokat. Lassan hat, hosszú szenvedésre ítéli azt, aki fogyaszt belőle.

Ha időben észreveszik a mérgezést, akkor viszont kezelhető, mégpedig tömény alkohollal, mely semlegesíti a mérget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?