NÍNÓ

Rettegnek a szomszédok a téti lövöldöző ámokfutó miatt

Részegen, őrjöngve lövöldözött pénteken egy középkorú férfi egy téti családi ház udvarán. Még a TEK is alig tudta megfékezni.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas készültségre, szirénázó rendőr és mentőautókra eszméltekaz éjszaka csendjében a Győr-Moson- Sopron megyei Téten élők péntek este. Tíz óra felé ugyanis hangos pisztolydördülések riasztották fel a csendes, kertvárosi utcában élőket – írja a Bors.

„Messzebb lakunk, csak pár, egymás utáni dörrenést hallottunk, de nem gondoltunk rosszra, csak azok után, hogy láttuk, hogy egymás után érkeznek a szirénázó rendőrök, mentők. Aztán akkor döbbentünk és ijedtünk meg igazán, amikor láttuk, hogy a Terrorelhárítás is elszáguld, több kocsival” – mesélte egy közelben élő.

A pisztolyhangokra ugyanis riasztották a rendőröket, akik pedig azonnal értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársai is. Azonban a kiérkező erőknek nem volt egyszerű dolguk, a ház udvarán fegyvernek látszó tárggyal lövöldöző és hadonászó férfi ugyanis egyáltalán nem akarta megadni magát, masszív ellenállást tanúsított.

A hatóságok közös erővel végül éjfél után fogták el az udvaron az 58 éves őrjöngő férfit, akit végül sikeresen megbilincseltek, őrizetbe vettek és kihallgattak. Kiderült, hogy fegyvere nem éles, csupán gáz-riasztó fegyver volt.

„Nagyon megijedtünk, amikor pedig láttuk az elfogásról készült videót, még jobban, hiszen az elfogott férfi pólóján a fegyveres biztonsági őrség felirat szerepelt” – mesélte egy helyi nő. A férfit most fegyveresen elkövetett garázdasággal vádolják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?