NÍNÓ

Majdnem halálra verte az ismerősét a pályaudvaron egy férfi

Két férfi italozás után összeveszett, majd egyikük életveszélyesen bántalmazta a másikukat a pályaudvaron, ami után elvette az aprópénzét. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt emberölés kísérlete és kifosztás miatt.
  • Szerző: ripost

Emberölés kísérlete és kifosztás miatt vádat emelt az ügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki 2020. október 2-án dél körül, a Keleti pályaudvaron együtt italozott alkalmi ismerősével, egy román állampolgárral.

A két férfi között szóváltás alakult ki a pályaudvar csarnokában, amely hatására a román állampolgár el akart távozni.

A vádlott azonban utánament, kétszer is földre rántotta és súlyosan bántalmazni kezdte, amelyet egy ismeretlen közbeavatkozása miatt hagyott csak abba.

Ekkor a 21 éves férfi felszedte a sértett zsebéből kiszóródott pár száz forintot, majd elindult, azonban a rendőrök perceken belül elfogták.

A sértett többszörös törést és agyzúzódást szenvedett, életveszélyes állapotba került. A kihívott mentők kórházba szállították, ahol az ellátás életmentő volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói őrizetbe vették a támadót és lefolytatták a nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A halmazati szabályok alapján a vád tárgyává tett cselekményeket a törvény 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Az egyébként büntetlen vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?