NÍNÓ

Orvvadászoknál tartottak házkutatást, a rendőrök is megdöbbentek - videó

Siklóson csaptak le orvvadászokra a nyomozók és a Terrorelhárítási Központ emberei szerda hajnalban. A hatóság emberei eredetileg engedély nélkül tartott fegyverekért mentek, de meglepődtek, hogy mit találtak az egyik vadász házában.
  • Szerző: Ripost

Engedély nélkül tartott fegyver miatt csaptak le egy orvvadászra a Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói és a Terrorelhárítási Központ emberei, de a razzia elején még ők sem tudták, hogy igazi nagy vadra leltek. 

A 47 éves férfit szerdán, hajnali 5 órakor kapták el Siklós külterületén, majd házkutatást tartottak a házában. Nemcsak két engedély nélküli vadászfegyvert találtak, hanem az azokhoz tartozó 354 darab éles lőszert és egy gázriasztó fegyvert is. Ráadásul több, mint 750 gramm kábítószernek tűnő növény maradványt, valamint készpénzt is lefoglaltak az akció során. Hab a tortán, hogy a férfi az áramot is lopta.

Kiderült, hogy 2015 és 2017 között a siklósi férfi egy 56 éves siklósi vadásszal illegálisan ejtett el állatokat, amelyeket az átkutatott házban feldolgoztak. 

A két férfit gyanúsítottként kihallgatták. A 47 éves férfit őrizetbe vették, ellene lopás, orvvadászat, lőfegyverrel való visszaélés és kábítószer-kereskedelem miatt, míg 56 éves társa ellen lopás és orvvadászat gyanúja miatt indult nyomozás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?