NÍNÓ

Nyomoznak a magyar szoláriumcég ellen, sokakat átverhettek

Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az egyik hazai szolárium hálózat ellen. A hatóság szerint számos ügyfelét verhette át a Budapesten több szalont üzemeltető cég. Hosszasan vizsgálódnak a GVH emberei.
  • Szerző: Ripost

Versenyfelügyeleti eljárást indítottak a KiwiSun szolárium hálózatot üzemeltető Fox Consulting Kft.-vel szemben. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) úgy véli, a vállalkozás tisztességtelen hirdetésekkel csábíthatta a vendégeket.

A hatóság szerint a cég üzenetei azt a benyomást keltették a fogyasztókban, hogy az emberi szervezetre nem káros, vagy csak kevésbé káros módon barnulhatnak a szoláriumokban. Sőt, ezzel azt a látszatot is kelthették, hogy a szolárium kifejezetten egészséges, ezért a többi szoláriumtól megkülönböztette szolgáltatásait.

Megtévesztő módon használhatták a „zöld bio”, „bio”, „a természet erejével”, „speciális fény”, „világon egyedülálló technológia”, „egész Európában piacvezető újdonság” kifejezéseket.

A GVH kitért arra, hogy a vizsgálat megindítása nem jelenti ki automatikusan, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?