NÍNÓ

Nyíregyházi gyilkosság: Megszólal az áldozat férje

Õt szintén eltalálta egy lövés, fél oldalára lebénult és rendszeresen gyógytornára kell járnia.

A tragédiáról korábban beszámoltunk: a román származású orvos, S. Dan 2016. augusztus 31-én saját házukban támadta meg a házaspárt, a parkoló autójuk mögött belopózott, egyetlen szót se szólt, csak felemelte a kezét és lőtt. A kétgyermekes anyát és a férjét is fejbe lőtte, az akkor hétéves ikergyermekeik szeme láttára.

A férfi ezután elmenekült, fegyverével átszökött a román határon, Kolozsváron fogták el a rendőrök.

Úgy tudjuk, a lövöldözés után a megsérült szülőkön ikergyerekeik próbáltak segíteni:

a kislány apja fejére nyomkodta a kötszert, a fiú pedig az utcára kirohanva kért segítséget. Végül egy közelben bicikliző férfi hívta a mentőket.

Az anya életét nem sikerült megmenteni, férje kómába esett, és hónapokig lábadozott. A %%-nak elmondta, hogy maradandó sérülései lettek: fél oldalára lebénult.

Viszont a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem költözött vissza a házba, és nem is szeretne ott élni többet, ahogy a gyerekek sem.

- Az igaz, hogy a szomszédok láthatják időnként az autót az udvarban, de nem költöztünk vissza! Szeretnénk eladni a házat, de egyelőre nem találtunk vevőt. Fél oldalamra lebénultam, és rendszeresen kezelésekre kell járnom. A gyerekek sem laknak itt, máshol járnak iskolába, jó tanulók, és a körülményekhez képest jól vannak – mondta lapunknak az apa.

A férj továbbra is tagadja a szerelmi kapcsolatot

A román orvos vallomásában azzal indokolta, amit tett, hogy Valériával szerelmi viszonya volt, ami körülbelül két évig tartott, ő pedig nem tudta feldolgozni amikor vége szakadt. A férj azonban továbbra is cáfolja, hogy szó lett volna viszonyról kettőjük között.

- A tüdőgyógyász üldözte szerelmével a feleségem! Az sem érdekelte, hogy férjes asszony, e-mailen és telefonon is zaklatta. Sok valótlanságot olvastam eddig a sajtóban, amik nagy része csak kitaláció. Mi tudtuk az igazságot, remélem a bíróság is e szerint fog majd ítéletet hozni – reagált az eddigi hírekre László.

Románia csak három év múlva adja ki a tettest
S. Dant három és fél év börtönre ítélték Kolozsváron fegyvercsempészet miatt. Legkorábban 2020-ban szabadulhat, akkor adhatja ki Románia Magyarországnak, és kezdődhet meg itthon a tavalyi vérengzés tárgyalása. A úgy tudja, hogy a gyilkos orvos a börtönben ügyvédjén kívül csak a bíróként dolgozó testvérével tartja a kapcsolatot, gyermekei sem látogatják. Öngyilkosságot is kísérelt meg a rácsok mögött.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?