NÍNÓ

Micsoda átverés! Cigi helyett szalma, 30 millióért – videóval

Cigarettát rendelt, de helyette szalmával kitömött dobozokat kapott egy férfi.
  • Szerző: Ripost

A Nyírbátori Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett csalás gyanúja miatt folytat nyomozást R. S. 41 éves bátorligeti lakos, valamint P. Gy. 29 éves, és Sz. Z. 45 éves nyírderzsi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint P. Gy ígéretet tett egy férfinak, hogy harmincmillió forint értékben szerez neki ukrán, zárjegy nélküli cigarettát. P. Gy. ezután a két társával együtt elhatározta, hogy a beígért cigaretta helyett szalmával és földdel tömött dobozokat fognak átadni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2019. augusztus 23-án volt a találkozó és az átadás, akkor P. Gy. a megrendelőtől megkapta az előre megbeszélt összeget, majd azzal az ígérettel távozott, hogy találkozik az ukrán ismerősével, akitől átveszi a cigarettát és visszahozza neki.

Fotó: police.hu

Ám P. Gy. és társai új tervet eszeltek ki. Széttépték a P. Gy.-n lévő pólót, és miután visszatért üzletfeléhez, azt állította, hogy az ukrán férfi bántalmazta őt, elvette tőle a pénzt, és a cigarettát sem kapta meg. A megrendelő közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen, szavai hatására pedig megkapta a rendelt szállítmányt. Vagy legalábbis azt hitte! Később szembesült ugyanis azzal, hogy a cigarettás dobozok bagó helyett csupán szalmát rejtenek. A történetnek azonban még nincs vége!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság és a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával elfogta a három feltételezett elkövetőt 2020. március 10-én. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat otthonaikból a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?