NÍNÓ

Londoni gyilkosság: drámai részletek derültek ki Heni haláláról

Henriettának három éve veszett nyoma, egy ház fagyasztójában találták meg holttestét. Egyre bonyolultabb az ügy...
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt évek legbonyolultabb ügyének titulálja a Scotland Yard a londoni családi ház hűtőjében lefagyasztva talált holttestek rejtélyét. Az egyik áldozat magyar, Henriettának három éve veszett nyoma. Most kiderült, hogy ismerhette gyilkosát az a fiatal magyar nő, akinek holttestére egy londoni házban találtak rá. 

Sz. Henrietta és egy másik nő, Mihrican Mustafa teste gyakorlatilag egybefagyott a hűtőben, mindkét áldozat testén számos sérülést találtak. A brit sajtó most arról cikkezik, hogy a csak MJ-ként emlegetett Mihrican Mustafa volt párját gyanúsította meg emberöléssel a rendőrség, igaz, a férfit szabadon engedték, de a vizsgálat folyik ellene - írja a Bors. Az 50 éves férfi, Ted Jolly közel lakott ahhoz a házhoz, amelyben a holttesteket találták. A ház tulajdonosa, Zahid Younis ellen is eljárás indult, egyelőre azonban a rendőrség nem lát tisztán az ügyben, nem tudni, hogy a két férfi között volt-e kapcsolat, esetleg közösen követhették-e el a szörnyű bűncselekményt.

"Nehezen megmondható, hogy mi volt a halál igazi oka" – nyilatkozta a Sky Newsnak a nyomozást vezető helyi főfelügyelő, Simone Harding. Hozzátette: minden emberük gőzerővel dolgozik az ügyön. "Nem azt mondom, hogy semmi nincs a kezünkben, de mindenben biztosnak kell lennünk. Az eltelt idő miatt az ügy sokkal bonyolultabb, mint általában, és ezért kicsivel hosszabb ideig is fog tartani a felderítése" – szögezte le a főfelügyelő.

Mihrican Mustafát május óta keresték eltűntként, míg a szerencsétlenül járt magyar családanyát már három éve nem találták.

"A fiam három évvel ezelőtt kezdte keresgélni a közösségi oldalakon Henit. De nem találtuk sehol. Azt hittük, elvesztette a telefonját. Azonban ilyen szörnyűségre nem számítottunk" – nyilatkozta lánya eltűnéséről Henrietta édesanyja, Mária.

Heni barátai nem értik, hogy ha van gyanúsítottja az ügynek, miért helyezték szabadlábra.

"Felháborító, hogy szabadon mászkálhat. Azt sem tudjuk, hogy mi köze volt Heni halálához, és csak úgy elengedték" – mondta a Borsnak Henrietta egyik ismerőse, aki a többi baráttal egyetemben attól tart: perverz sorozatgyilkos végzett a nőkkel.

Henriettának két kisgyermeke van Magyarországon. Egyik rokona a lapnak korábban azt mondta, hogy úgy tudja, a 13 és 15 éves gyerekeknek már elmondták, mi is történt valójában édesanyjukkal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?