NÍNÓ

Le akarta vadászni a volt nőjét

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie egy kecskeméti férfinak.
  • Szerző: Ripost

Az idős férfi és a nála 34 évvel fiatalabb nő 2019. április végéig, 22 éven át éltek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból egy közös gyermek is született. A férfi nem tűrte az ellentmondást, erősen korlátozta a sértettet, lelkileg és fizikailag is bántalmazta, ami miatt kapcsolatuk megromlott. Az asszony 2019. április végén el is költözött a férfitől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elhagyott szerelmes azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért személyesen és telefonon zaklatni kezdte a volt élettársát. Naponta bement a nő munkahelyére, az egyik kecskeméti áruházban lévő üzletbe, ahol trágár szavakkal szidalmazta. Ezen kívül 2019. április vége és július 24-e között több mint 350 alkalommal hívta telefonon a sértettet, melynek során többször meg is fenyegette. A sértett félelmében június végén zaklatás miatt feljelentést tett a vádlott ellen a rendőrségen, valamint biztonsági őröket is fogadott.

Fotó: Pixabay

Miután az asszony tovább lépett, és új kapcsolata lett, a férfi 2019. július 24-én elhatározta, hogy a boltjában záráskor megöli őt. Magához vett egy engedéllyel tartott duplacsövű sörétes vadászpuskát, aminek – hogy észrevétlenül magával vihesse – lefűrészelte a tusát és a csöve egy részét. A puskát meg is töltötte és még tartalék lőszert is vitt magával.

Az elszánt férfi 16 óra után pár perccel érkezett meg a volt élettársa üzletéhez, a puskát egy papírtáskába rejtve vitte magával. Az üzletben a nő, egy biztonsági őr és egy vásárló volt. A férfi az üzletbe belépve a biztonsági őrt távozásra szólította fel, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy „megöllek”. A vásárló kimenekült az üzletből, a megfenyegetett asszony pedig leguggolt a pult mögé. Eközben a biztonsági őr a férfi fegyverének csövét elkapta és megpróbálta kicsavarni a kezéből a puskát.

Dulakodni kezdtek, amelynek során a támadó egy gázspray-vel próbálta a támadóját leszerelni, valamint a hátára ugorva húzta hátra a fejét. A dulakodás során puska egyszer elsült, a lövedékek az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak, személyi sérülést nem okoztak. Végül a biztonsági őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a férfi kezéből, majd a földön lenyomva tartotta a támadót a rendőrök kiérkezéséig.

Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a tőle lefoglalt puskát és lőszereket is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?