NÍNÓ

Koronavírus: Tanítás helyett ez ment a SOTE Gyógyszerészeti Karán

Csütörtökön elmaradtak az előadások a SOTE Gyógyszerészeti Karán, ahol az egyik koronavírussal fertőzött iráni diák tanult. Az épület előtt délelőtt csak pár tanuló lézengett, többségük azonnal menekülőre fogta, ahogy meglátta az iskola előtt a riportereket – vagy nem szerettek volna nyilatkozni, vagy erre kérte őket az egyetem vezetősége.
  • Szerző: Ripost

Az udvaron takarítónőket lehetett látni, akik hatalmas zacskókkal mentek a kukákhoz, vagy fertőtlenítővel a kezükben vonultak. Egy ismerősére váró diák azt mondta: ő magyar nyelvű szakon tanul, ritkán érintkeznek az angolul tanulókkal, ezért úgy érzi, túl sok félnivalójuk sincs.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Elszabadultak az indulatok a diákok körében

Az indulatok azonban elszabadultak szerda este óta, a SOTE HÖK Facebook-oldalától ugyanis minden kommentet kitöröltek, arra hivatkozva, hogy sok a rasszista megjegyzés. Volt, aki azt sérelmezte, hogy a negyedéves iráni diák miért mászkált fertőzötten egy hétig az egyetemen azután, hogy visszajöttek Magyarországra Iránból?

 

Betegen is sokan bejártak, volt egy influenzajárvány is a SOTÉ-n

Az egyik hallgató azt nehezményezte, hogy bár a SOTE posztjában arról számol be, hogy az iráni hallgató „sajnos nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást”, azt állítja, hogy ők semmilyen tájékoztatást nem kaptak korábban az egyetemtől.

Lapunk elért egy másik diákot, aki név nélkül bár, de vállalta, hogy nyilatkozik, igaz, éppen súlyos influenzával fekszik éppen otthon. Ő azt mondja: „Elektronikusan, a Neptun rendszeren kaptunk egy üzenetet, miszerint aki fertőzött területről érkezne vissza, töltsön ki egy kérdőívet, ezután állapítják meg, hogy fertőzött-e, és elkezdheti-e a félévet”.

Fertőtlenítettek az érintett karon (Fotó: Ripost)

Lapunknak többen is megerősítették: sok diák influenzásan is bejárt az órákra, ezért kialakult egy kisebb influenzajárvány az egyetemen, mert nemrég, a második félév elején szigorítottak az órákra bejárás szabályain.

 

Bevásároltak az iráni diákok az otthoni karanténra

Egy férfi csütörtökre virradó éjjel egy budapesti üzletben öt iráni férfival és öt iráni nővel találkozott, akik a SOTE Gyógyszerészeti Karának hallgatói voltak, és több mint százezer forint értékben vásároltak tisztítószereket, élelmiszert, csokit. Könnyen lehet, hogy a 16 otthoni karanténra utasított diákok egy részével futott össze.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?