NÍNÓ

Halálos balesetet okozott, majd barátjára terelte a gyanút

Halálos közúti közlekedési balesetet okozott, majd barátjára terelte a gyanút a 40 éves férfi, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
  • Szerző: Ripost

2020. január 17-én 18 óra körül Salgótarjánban, a Rákóczi úton ismeretlen tettes gépkocsival elütött egy gyalogost. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.


A forrónyomos intézkedések során beszerzett adatok alapján a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, valamint egyikük őrizetbe vételéről döntött a hatóság.

A nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelőkamerák felvételeinek részletes elemzése eredményeképpen megalapozott a gyanú arra, hogy Sz. Lajos gyanúsítotti vallomásában foglaltakkal ellentétben a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette.

A beszerzett bizonyítékok alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hamis vád bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja tovább az eljárást Sz. Lajos 40 éves salgótarjáni lakos ellen. A hatóság tagjai intézkedtek a 40 éves férfi őrizetbe vételére, és a korábban őrizetbe vett férfi szabadlábra helyezésére.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?