NÍNÓ

Ezt az egy mondatot ismételgeti a Teréz körúti robbantó a börtönben

Magába roskadt a börtönben a Teréz körúti robbantó, aki folyamatosan csak egyetlen mondatot ismételget. Ma két éve robbant egy házi készítésû bomba a Teréz körúton, két rendőr súlyosan, egy járókelő könnyebben sérült meg. Az akkor 23 éves támadót másfél hete ítélték életfogytiglanra.
  • Szerző: Ripost

Az egész országot megrázta, ami pontosan két éve történt: bomba robbant a Teréz körúton szeptember 24-én, este 10 óra után. A környékbeli házak ablakai is betörtek, az első percekben mindenki azt hitte, hogy gázrobbanás történt. Később jött a felismerés, amikor a rengeteg szétszóródott szöget látták a földön: ez egy bomba volt Budapest belvárosában!

A rendőrség hamar kiadta a köztéri kamerafelvételeket az elkövetőről, aki egy fehér horgászsapkában járta a várost, a 14 kilós bombával a hátán még egy közértbe is bement kakaót venni! Egy hónap múlva, október 19-én egy keszthelyi parkolóban elfogták a robbantót.

 

4 hónap után vallott, majd visszavonta

P. László Gergely elfogása után nem mondott semmit, kihallgatásán tagadta, hogy köze lenne a merénylethez. Megtalálták a DNS-ét, a házában további bombamaradványokat, a laptopján egy fenyegetőlevelet, ezek után már úgy érezhette, hogy szorul körülötte a hurok: váratlanul megtörte a csendet és beismerő vallomást tett – ám ezt később visszavonta.

 

Kiröhögte áldozatait a tárgyaláson

A magyar sajtó izgatottan várta, hogy elkezdődjön a Teréz körúti robbantás tárgyalássorozata, januárban óriási érdeklődés övezte az első napot a bíróságon. P. László Gergely élvezte, hogy kamerák kereszttüzében lehet, pofátlan módon viccet csinált a tárgyalásból. Még a merényletben megsérült rendőröket is kinevette, majd mosolyogva közölte a bíróval: visszavonja vallomását. Amikor megtudta, hogy lehet kérdése, egyvalamire volt kíváncsi: „Mikor lesz már vége?”

Bolondnak tettette magát

A támadó a további tárgyalásokon már botrányt is csinált: csörgette a bilincsét, lefeküdt a földre, rángatózott, az utolsó alkalommal pedig már mentőt is kellett hozzá hívni. Ezután a távollétében folytatódott a per. Bár próbálta azt a látszatot kelteni, hogy nem normális, 6 szakértői vélemény is kimondta: épelméjű, büntethető. Így kapott életfogytiglant, az ítélet nem jogerős.

A %% úgy értesült, hogy P. László Gergely magába roskadt és egyetlen dolgot mormol a börtönben:

Félek, de nem beszélhetek…

Azt nem tudni, kitől és miért fél, de lehet, hogy majd kiderül, mit tud még mondani a két évvel ezelőtti robbantásról...

48 éves kora előtt nem szabadulhat
Dr. Kalina József bíró életfogytiglani fegyházra ítélte P. László Gergelyt, aki 23 évesen robbantott. Az ősszel leköszönő bíró hangsúlyozta: az elkövető legkorábban 25 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra, de büntetéséből levonják az időt, amíg előzetes letartóztatásban volt. Ez nagyjából 2 év, így az elsőfokú ítélet értelmében 48 éves koráig biztosan rácsok mögött marad a Teréz körúti robbantó.

És ezeket olvastad már?