Létrehozva: 2017.11.29.

Ezért került bíróság elé a Száva klán trónörököse

Nem hiába tartja a fiú saját apját, a Király utcában lövöldözõ Száva Róbertet példaképének! A 16 éves kis Száva hét és fél év börtönt is kaphat.

Szerző RIPOST

Úgy látszik, nem esik messze az alma a fájától. A hírhedt Száva család egyik legifjabb tagja is összetűzésbe került a törvénnyel: 16 évesen előbb a törzshelyének számító szoláriumot rabolta ki, ahonnan többek közt önbarnítót zsákmányolt, majd másfél hónappal később egy osztálytársára támadt viperával, hogy megszerezze annak mobilját. I. Marcellt előbb késsel fenyegette, majd másnap, 2016. december 6-án az utcán támadta meg,

többször is áldozata fejére sújtott a teleszkópos fémbottal. Az egyik ütés szilánkosra törte a fiú orrát, aki a földre került.

Miután támadója elvette tőle az iPhone-ját, elmenekült, de nem sokkal később a lakhelye közelében elfogták. Tettét nem tagadta, s a mobil is előkerült.

Egy rablás kevés volt a kicsapáshoz

Meglepő módon a 140 kilós, kigyúrt fiú a szolárium kirablása után tovább járhatott az Innovációs Szakképző és Továbbképző Iskola Központ és Gimnáziumba. Úgy hírlik, azért nem csapták ki, mert a pártfogói felügyelet levélben közölte az intézményvezetővel, hogy a tanuló jogviszonyát nem lehet megszüntetni. Így B., bár az iskolában is akadtak vele gondok, maradhatott. Egészen a következő ügyig, a mobilrablásig, azután az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetébe került. Az ügyészség két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértéssel vádolja.

Az ügy első tárgyalásán a Budapesti IV. és XI. kerületi Bíróságon a kis Száva bocsánatot kért áldozatától. A következő tárgyalást január 11-én tartják.

Nem a pénz miatt rabolt

A Ripost napilap szerdai cikkéből kiderül, hogy a fiú példaképe az előzetesben lévő apja, Száva Róbert, aki pár évvel ezelőtt a Király utcai lövöldözés miatt került reflektorfénybe. A fiú – noha huszonegy testvére van – nem küzdött anyagi gondokkal: taxival járt iskolába és azzal dicsekedett, hogy havi egymillió forint zsebpénzt kap. Édesanyja azonban a vallomásában ezt korrigálta: a fiú túloz, legfeljebb havi egy-kétszázezer forintot kapott, amit arra költhetett, amire akart. De miért kellett akkor neki mindenáron társa telefonja, amikor vehetett volna akár több hasonlót magának?

Az anya szerint fia tettei nekik, a szülőknek szóltak, egyszerű kamaszlázadásról van szó. Nem engedték el a szoláriumba, ahová korábban hetente kétszer is járt, bosszúból rabolta azt ki, a bevételt és huszonöt önbarnító krémet vitt el. 

Saját határait feszegette?

Mobilja is volt, nem szorult máséra, mégis erőszakkal szerzett egyet... A fiú vallomásában arra hivatkozott, hogy a súlya és cigány származása miatt sokan csúfolták őt, ezért támadt a társára. Lehet, hogy a viperás támadás és az okostelefon elrablása számára arról szólt, mit engedhet meg magának. Itt azonban már a rendőrség és az igazságszolgáltatás parancsol megálljt. Kérdés, hogy a születendő ítélet segít-e jó irányba terelni a kis Száva-fiút, vagy inkább beíratja a bűnözők iskolájába.

 

Fotók: N1TV

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

„A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát” – több mint 100 év után fény derült a „fáraók átkának” titkára

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

ripost.hu

Titokzatos égi jelenséget észleltek szerte a világon, 40 évvel ezelőtt is láthatták már ezeket az idegen fénypontokat – Fotó

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest

NÍNÓ

Iszonyat Egerben: barátai előtt csapta meg az áram a tinit, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

NÍNÓ

Holttestet találtak egy szentesi társasház előtt: egy végrehajtót késelhettek halálra

NÍNÓ

Súlyos áramütés: a vagon tetejére mászott egy egri fiú, az életéért küzdenek a kórházban