NÍNÓ

Ez vicc: felismerhetetlen fotóval körözi a rendőrség a szökött rabokat

A német rendőrség sorra tesz olyan dolgokat, ami kiveri a közvéleménynél a biztosítékot. Arabul posztolnak, vagy éppen felismerhetetlen fotókkal köröznek embereket.
  • Szerző: WM

A németek körében már maga a tény hatalmas felháborodást keltett, miszerint a berlini börtönből öt nap alatt kilenc ember szökött meg. Közülük ketten önként feladták magukat, egyet pedig elkaptak a rendőrök. Szerencséjükre! A berlini rendőrség ugyanis a lakossághoz fordult, hogy segítsenek elfogni a szökött rabokat. Ez eddig teljesen normálisnak hangzik, de a felhívást olyan fotókkal tették közzé, amiken a keresett személyek egyáltalán nem felismerhetőek. 

Körözés fél év után

Egy másik eset is hasonló visszhangot váltott ki. A berlini rendőrség az új év második napján közölte, hogy nagy erőkkel keresnek négy - feltehetően migráns - fiatalt. Az ő bűnük az volt, hogy még tavaly júliusban a berlini metró egyik megállójában fogdosni kezdtek egy nőt, a felháborodást látva pedig megverték a nő férjét. Egy nap sem telt el, és a lakosság segítségével azonosítani tudták az elkövetőket. Többen feltették a kérdést, hogy mi tartott ennyi ideig, miért nem tették hamarabb közzé az elkövetők képét.

Arabul twitteltek

A bevándorlóellenességéről is ismert német AfD párt egyik képviselőjének blokkolták a Twitter-fiókját, miután erős megjegyzéseket tett a kölni rendőrségre. A jobboldali politikus azon akadt ki, hogy a kölni rendőrség a hivatalos Twitter-oldalán arabul is boldog új évet kívánt a lakosságnak. Érdemes megjegyezni, hogy az AfD-politikuson kívül még sokaknak elkerekedett a szemük, amikor meglátták a kiírást.

 

És ezeket olvastad már?