NÍNÓ

„Tehetek én róla, hogy a bácsi meghalt?” – mondja az eltartási szerződéssel lakáshoz jutó nő

Figyelmeztető plakátok jelentek meg Óbudán, a Vörösvári úti panelházakban. A pletyka szerint több egyedülálló, idős ember halt meg a közelmúltban. A gyanús körülmények között elhunyt idősek haláluk előtt eltartási szerződést kötöttek vagy lakottan eladták a lakásukat.
  • Szerző: Ripost

Megszólalt a -nak egy nő, aki azt állította: szerinte róla szól az a plakát, amely az óbudai, Vörösvári úton álló panelházak lépcsőházában megjelent. Ez arra figyelmeztet, hogy legyenek óvatosak a lakók, ha eltartási szerződést akarnak velük kötni. Mint kiderült, egy nemrégiben, gyanús körülmények között elhunyt idős úr halála előtt nem sokkal szerződést kötött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyanús körülmények között elhunyt idősek

Figyelmeztetik a lakókat (Fotó: Ripost )

Egyelőre nem bizonyított, hogy az eltartóknak közük lenne a halálesetekhez, bár már a rendőrség is vizsgálódik, a gyanúba keveredett, a helyiek által ismert emberek pedig ügyvédet fogadtak.

Munkatársaink a riport készítése közben a közelben egy hölgytől megkérdezték, mit tud az esetről.

„Ne írjon cikket, megmondom, miért! Az ügyvédem fel van háborodva!” – vágta rá, amikor megtudta, hogy újságírók érdeklődnek a halálesetek iránt. Később kiderült, ő az egyik, akiről a pletykák szólnak…

Eltartási szerződés helyett haszonélvezeti jog?
Ha igaz, amit mondanak, már talán érthető, miért indult meg a szóbeszéd. Lehet, hogy a idős férfi eladta lakásának a tulajdonjogát, és ő maradt az ingatlan haszonélvezője? Ha így van, akkor valószínűleg élete végéig a lakásban élhetett, és addig az új tulajdonosok nem vehették azt birtokba. A bácsi azonban nem sokkal a szerződés megkötése után elhunyt, hogy mi okból, azt nem tudjuk. A haszonélvezettel terhelt ingatlanok forgalmi értéke azonban a piaci ár fele-negyede.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?