NÍNÓ

Balatonfüredi tragédia - Megszólal a gázoló édesapja

Kettészakadt Balatonfüred a szombati tragédia óta! Akad, aki a gyászoló családot sajnálja, de olyan is, aki a szülők felelősségét kutatja.
  • Szerző: Ripost

Egyre több dühös kommentelő firtatja a szülők felelősségét a balatonfüredi tragédiában, de város is attól hangos: vajon mi okozhatta a bajt? A rendőrség a szakértői vizsgálatok megérkezéséig hírzárlatot rendelt el. A -nak megszólalt a gázoló hölgy édesapja.

A lányom nincs túl jól, elég sokat pityereg

- mondja meggyötörten a férfi, aki ráadásul régről ápol jó kapcsolatot a gyászoló családdal.

Közel lakunk hozzájuk, az édesapa apósát, a nagypapát ismerem jobban. Nagyon sajnáljuk a történteket

- meséli vontatottan. A kérdésre, miszerint valóban csak egy sms üzenetet küldtek a gyászoló családnak, halkan csak azt válaszolja, szívesen elment volna hozzájuk. "De nehéz megszólalni. Tudom régóta, mennyire rossz az a kereszteződés, de én sem voltam ott a történtekkor."

A gyerekek felnőtt kíséret nélkül voltak

Közben a helyiek napok óta arról beszélnek, miként fordulhatott elő a szörnyű tragédia. Akad, aki szerint minden bizonnyal túl gyorsan hajtott a hölgy, mások a szülők felelősségét keresik: hogyan fordulhatott elő, hogy a 7, 9 és 13 éves gyermek egyedül, szülői felügyelet nélkül kelhetett át a város legveszélyesebb kereszteződésén. Dr. Kamarás Péter ügyvéd azt mondja, ilyenkor a rendőrség az összes körülményt alaposan kivizsgálja, ezek döntenek majd arról, hogy a szülők vádolhatóak-e foglalkozás körében elkövetett emberöléssel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?