NÍNÓ

A rendőröket is meglepték a szabálytalanságok, gigabírság a 4-es főúton

Több milliós bírságot szabtak ki egy szabálytalanul közlekedő tréler sofőrjével szemben, de nem ő volt az egyetlen, akit elkaptak.
  • Szerző: Ripost

Két nap alatt kétszer is büntettek a rendőrök külföldi sofőröket szabálytalan vontatás miatt, egyikük több mint kétmillió forintnyi bírságot kapott – derült ki a police.hu-ra kedden feltett közleményekből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A rendőrök vasárnap állítottak meg a 4-es úton egy külföldi állampolgár által vezetett autószállító trélert. Megállapították, hogy a teherautó nem volt menetíró készülékkel felszerelve, és a járműszerelvény a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladta. Kiderült az is, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa tehergépkocsi és nehéz pótkocsira.

A román-moldáv kettős állampolgárságú sofőrt előállították, és gyorsított eljárásban kétmillió forintot meghaladó összegű pénzbírságot szabtak ki rá – közölték.

Egy másik közleményben azt írták, hogy hétfőn az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán egy kisbusz szabálytalanul vontatott egy kocsit, amelyben ketten utaztak, emiatt a sofőrt a helyszínen megbírságolták.

És ezeket olvastad már?