NÍNÓ

A rendőröket is meglepte osztrák kollégáik hívása, ezt lopta egy magyar

A fiatal férfi két bûntársával együtt bontott fel egy csomagot, amit egy osztrák címre kellett volna kiszállítaniuk.
  • Szerző: Ripost

Az osztrák rendőrségtől érkezett jelzés a Hegyeshalom-Nickelsdorf Kapcsolattartási Szolgálati Helyre arról, hogy egy 2019. június közepén megrendezendő osztrák fesztivál szervezői részére továbbított csomag – ami a belépést biztosító karszalagokat tartalmazta – sérülten érkezett, és abból 400 darabot ismeretlenek elloptak.

Az információ arról is szólt, hogy valaki, az egyik magyar webáruház honlapján megpróbálta azokat eladni. A magyar nyomozók 24 órán belül beazonosították az eladót és kedden elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a 29 éves, mosonmagyaróvári  N. Dávidot..

A férfi ruhájában három darab, négynapos, korlátlan belépést biztosító karszalagot találtak, ezért őt – őrizetbe vétele mellett – szerdán orgazdaság miatt hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy annál az osztrák futárszolgálatnál dolgozik, amelyik a belépőket kiszállította. Két, szintén magyar társával együtt tervelték ki a bűncselekményt, az ellopott karpántokból ő 100 darabot kapott. A férfi lakásán a rendőrök házkutatást tartottak, ahol további 85 darab karszalagot találtak, amiket lefoglaltak. N. Dávid elmondta, hogy 12 belépőt már sikerült eladnia a június 13-16-ig tartó fesztiválra.

Az osztrák rendőrök szerdán elfogták a gyanúsított férfi külföldön élő bűntársait is – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?