NÍNÓ

600 métert tolta a vonat a két fiatalember autóját

Valószínűleg megkerülte a működő félsorompót a két fiatal férfi, akiknek kis piros Volkswagenjét 600 méteren keresztül tolta maga előtt a személyvonat a tápiógyörgyei vasúti átjárónál. Mindketten meghaltak.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű vonatbaleset történt kedd este Tápiógyörgyénél. Egy piros Volkswagen hajtott a Szilvási úti vasúti átjáróba éppen akkor, amikor a személyvonat is odaérkezett. A mozdony vezetőjének már dudálni sem volt ideje, azonnal összeütköztek. 600 méteren át tolta maga előtt a kocsit, ami a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Farkas Zsolt / Ceglédi Panoráma

Az autóban két tápiógyörgyei fiatalember ült. Egyikük 31, másikuk 26 éves volt, esélyük sem volt a túlélésre, azonnal meghaltak. A szétroncsolódott járműben gyermekruhák is voltak, így ameddig ki nem emelték a holttesteket a járműből, azt hihették a mentők és a tűzoltók, hogy egy gyermek is utazott velük. Az áldozatok családtagjai feldúltan nézték végig a helyszínelést.

Fotó: Farkas Zsolt / Ceglédi Panoráma

Úgy tudni, a fénysorompó rendeltetésszerűen működött, és a félsorompó sem volt megrongálódva. Kérdés, hogy öngyilkossági szándékkal, avagy vagányságból hajtottak a sínekre.

Fotó: Farkas Zsolt / Ceglédi panoráma

„A balesethez a nagykátai és a ceglédi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A helyszínre érkeztek a tápiógyörgyei önkéntes tűzoltók is. Az egységek segítettek a szerelvény utasainak átszállni az értük küldött mentesítő járatra” – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?