KÜLFÖLD

Vigyázz, mert a pénzed bánhatja: így csapnak be a társkereső oldalakon

Egy teljesen új csalási formára hívja fel a figyelmet az angol piacfelügyeleti hatóság: főként csinos női álprofilok mögé bújva cserkészik be a gyanútlan férfiakat, majd ráveszik őket, hogy olyan oldalakon használják a bankkártyájukat, amik konkrétan pénzt emelnek le róla.
  • Szerző: Ripost

A csalók kamu, de nagyon csinos női fotókat használnak a profiljukban a különféle társkereső oldalakon, majd a kiválasztott, szerintük megfelelő anyagi háttérrel rendelkező férfiakat „belájkolják”, és ha az áldozat ráharapott a csalira, már indulhat is az üzenetváltás – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció Fotó: pixabay

A trükk az, hogy csevegés közben még inkább az ujjuk köré csavarják őket, majd előállnak egy első hallásra visszautasíthatatlan „üzleti ajánlattal”, tulajdonképpen egy tippel: méghozzá azzal, hogy a gyanútlan áldozat a segítségükkel a piaci árfolyam alatt vásárolhat internetes kriptovalutát, azaz bitcoint. Ehhez meg is adnak egy weboldalt, ahol pedig az áldozatoknak kell megadniuk a bankkártyájuk adatait.

Illusztráció Fotó: pixabay

Ezek az oldalak azonban szinte „pénzelszívóként” működnek: gyakorlatilag lehúzzák a számláról a pénzt.

Mire a gyanútlan áldozat rájön, hogy mi történt, addigra azonban már a „bájos hölgy” profilja is megszűnik, mintha sosem létezett volna, bottal ütheti a nyomát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?