KÜLFÖLD

Végzetes lagzi: hét ember halt meg koronavírusban a szűkkörű esküvő után

Egy kaliforniai házaspár 55 fős fogadása után 7 ember meghalt és 177 másik megfertőződött.
  • Szerző: Ripost

A kaliforniai házaspár esküvőjét a maine-i Millinocketben tartották még augusztusban. Az esküvőn, amit a Tri Town Baptista Templomban tartottak, és a fogadáson, amit a Big Moose Fogadóban, csupán 55 ember vett részt. Az ottani szabályok szerint maximum 50 fő lehetett volna jelen a beltéri szertartáson.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Bár mindenkinek mérték a testhőmérsékletét, maszkot nem viselt senki, és a távolságot sem tartották. Másnapra lett rosszul az első vendég, aki elkapta a koronavírust: belázasodott, folyt az orra, köhögött és fáradtságot érzett. Az 55 vendégből 27 kapta el a fertőzést, majd ők utána környezetükben tovább is adták azt.

Az egészségügyi szakértők utólag megállapították, hogy legalább 177 koronavírus-eset kapcsolódott az esküvőhöz, közülük 7 ember kórházba. A súlyos állapotban kórházba került 7 személy közül 4-en meghaltak, rajtuk kívül pedig még 3-an vesztették életüket, így összesen 7 életet követelt a tragédiába torkolló ceremónia.

A maine-i egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak az esküvő és az azt követő járványhullám miatt – írja a Daily Mail.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?