KÜLFÖLD

Váratlan helyről üzent az embereknek Ferenc pápa

A koronavírus-járvány miatt országos karantén van érvényben Olaszországban, így Vatikánban is.
  • Szerző: sk

Minden korábbinál nagyobb szükségünk van a testvériségre – hangoztatta virtuális karácsonyi üzenetében pénteken Ferenc pápa, emlékeztetve az ökológiai válságra és a világjárvány által súlyosbított gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségekre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A koronavírus-világjárvány miatt a Szent Péter-bazilika központi lodzsája helyett a lodzsa üvegajtajai mögött található, úgynevezett áldási teremben elmondott üzenetében a katolikus egyházfő a legsérülékenyebbek, a betegek, a koronavírus-járvány miatt állásukat elvesztők és a karantén hónapjai alatt családi erőszakot elszenvedő nők melletti szolidaritásra szólított fel.

„Gondolatom e pillanatban a családok felé száll, azokhoz, akik nem tudnak most találkozni, mert otthon kell maradniuk” – mondta. „Legyen a karácsony mindnyájunk számára alkalom, hogy újra felfedezzük a családot mint az élet és a hit bölcsőjét, a befogadó szeretet, a párbeszéd, a megbocsátás, a testvéri szolidaritás és a megosztott öröm, az egész emberiség békéjének forrását” – mondta, mielőtt kellemes karácsonyt kívánt mindenkinek.

Olaszországban a koronavírus-járvány miatt országos karantén van érvényben a karácsonyi és újévi ünnepek idején, így a Szent Péter tér és -bazilika sem látogatható a pápai szertartások idején.

 

És ezeket olvastad már?