KÜLFÖLD

Túl akart járni a rendőrök eszén a rendszámával, csúnyán megszívta

Egy amerikai programozó különleges rendszámot akart az autójára, amivel ráadásul úgy gondolta, hogy ki is cselezheti a rendőrség gyorshajtási büntetéseket osztó rendszerét. Egy ideig működött is a dolog, mert nem jött egyetlen csekk sem, aztán hirtelen megváltozott valami és özönleni kezdtek a büntetések.
  • Szerző: Ripost

Nehéz eldönteni, hogy eszméletlen zseni, vagy inkább kegyetlen nagy lúzer az az amerikai férfi, aki a NULL rendszámot tette az autójára még 2016-ban. Joseph Tartaro programozóként dolgozott, így nyilván kente-vágta a programozási nyelvben rejlő trükköket, talán ezért is döntött úgy, hogy az említett különleges rendszámot megszerezze a kocsijához. A programozási nyelvben a NULL ugyanis egy üres értéket jelent, így a gyorshajtási bírságokat osztó rendszert is ki tudta játszani, ugyanis, mikor a rendszer kitöltötte volna a büntetést, nem tudta értelmezni Tartaro rendszámát.

Egy ideig jól működött a trükk, a programozó egyáltalán nem kapott büntetéseket, ám mikor egy évvel később meg akarta újítani a rendszámát, akkor beütött a baj. Az online regisztrációval lefagyott a rendszer. Végül sikerült a regisztráció, de nem úgy, ahogy tervezte. Nem sokkal később ugyanis megkapta az első bírságát, amit azonban rengeteg másik követett. Összesen 12 ezer dollárnyi, azaz átszámítva 3,5 millió forintnyi csekk érkezett.

A rendszer ugyanis az összes olyan bírságot neki küldte, ahol nem lehetett felismerni a rendszámot, ezért NULL – tehát üres érték – szerepelt a büntetésen. Úgy tudni, a férfi jelenleg tárgyal a hatóságokkal, akik azt kérték a férfitől, hogy változtassa meg a rendszámát – adta hírül a Player.

 

És ezeket olvastad már?