KÜLFÖLD

Felfoghatatlan tragédia: szülei mellett álmában elhunyt az egyéves kisbaba

A szülők legrosszabb rémálma vált valóra, amikor az édesanya reggel halott kisfiát látta meg először.
  • Szerző: Ripost

Egy édesanya kétségbeesetten kiabált segítségért, amikor reggel arra ébredt, hogy közte és párja között fekvő 13 hónapos csecsemője elkékült és nem lélegzik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kis George Torlop szülei, Alana Bailey és Samuel Torlop között szenderül jobblétre, miután lecsúszott az ágyról és a paplan letakarta.

Azonnal mentőt hívtak és az apa megpróbálta újraéleszteni gyermekét. Az anya segélykiáltásaira a szomszédok is felfigyeltek és átrohantak, hátha tudnak segíteni.

A szakemberek perceken belül megérkeztek a loughori Heol Maes y Cerrigben lévő ingatlanhoz, de nem tudták újraéleszteni a kisfiút.

Előző nap a férfi édesapját látogatták meg, majd visszatérték a nő anyjának házába, ahol éltek. Este az anya megivott két pohár bort, míg az apa két üveg sört.

Ezután lefeküdtek aludni, de éjszaka felkeltek George mocorgására. Torlop felkelt, hogy megetesse a csecsemőt, majd tévézni kezdett, ám közben bealudt és így maradt a kisfiú az ágyukban.

„A gyermek holtteste nem mutatott olyan sérüléseket, amelyek aggodalomra adtak volna okot. Az együtt alvás köztudottan nem biztonságos, és tudjuk, hogy az egészségügyisek látogatásuk során figyelmeztették a szülőket ezekre a veszélyekre. Nem volt kétséges, hogy a gyermekről gondoskodtak, tiszta és szerető környezetben nevelkedett” – nyilatkozta a dél-walesi rendőrség egyik nyomozója.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy a kisfiú számára nem volt szokatlan, hogy a szüleivel aludjon az ágyban, mivel korábban hörghurutban szenvedett, és nehezen tudott elhelyezkedni a kiságyában.

„Jól ápolták, megfelelően táplálták és tisztán tartották. Halálának oka nem volt megállapítható, és nem volt nyoma fedőbetegségnek. Az alkoholfogyasztás kockázatot jelent az együtt alvás során, mivel kevésbé figyelünk a gyermek alvására. Ez egy tragikus eset és a szülők legrosszabb rémálma. Őszinte részvétemet fejezem ki nekik” – tette hozzá a nyomozó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?